Klaus zahájil školní rok na škole svého syna. Nebyla to prý náhoda

01.09.2011 13:03

Podle prezidenta Václava Klause na tom české školství není až tak špatně. Řekl to při příležitosti otevření nové školy jeho syna. Problémy se světovou konkurencí mají prý akorát vysoké školy.

Klaus zahájil školní rok na škole svého syna. Nebyla to prý náhoda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Václav Klaus

  Prezident Václav Klaus zahájil školní rok v ostravské soukromé základní škole a gymnáziu PORG, které patří jeho synovi Václavu Klausovi mladšímu. Otevřelo se zde sedm tříd, při této příležitosti měl prezident projev, ve kterém například řekl, že české školství na tom není až tak špatně.

"Základní školství se drží, střední bojuje a vysoké má vůči světu co dohánět," odpověděl Klaus na otázku ohledně úrovně českého školství. "Nemám rád výroky, jak je to jinde pěkné. Vidím občas školy v různých zemích světa a mám pocit, že to žádná velká sláva není," odmítl ale, že by na tom byly české školy obzvlášť špatně.

Související: Prezident Klaus otevře synovu školu

"Většinou se dozvídám, že naše škola není vůbec lehčí," vyprávěl Klaus o svých přednáškách na zahraničních univerzitách, kde se často setkává s českými studenty na stážích.

Prezident také sdělil, že si synovu školu nevybral náhodou. "Neexistují žádná pevná pravidla, podle kterých bych školy na zahájení školního roku vybíral. Je ale jedna pomůcka. Když někdo napíše jako první a dopis od ředitele či starosty s nabídkou přijde hned v lednu, tak to beru jako vážnou věc."

Čtěte více:

Nejlépe státní maturity zvládlo Klausovo PORG
Václav Klaus ml.: Žáky musíme více testovat
Klaus mladší: Úchylný manuál o sexuální výchově do škol nepatří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…