Klausova sestra emigrovala. V názoru na knížete se neshodnou

20.01.2013 15:20

Prezident Václav Klaus nedávno pronesl, že do funkce prezidenta by měl usednout ten kandidát, který v České republice dlouho žil. Takové smýšlení však není vlastní jeho sestře Aleně Jarochové.

Klausova sestra emigrovala. V názoru na knížete se neshodnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Klausova sestra v rozhovoru pro MF DNES uvedla, že není důležité pouze to, kde člověk žije. Alena Jarochová žije již od roku 1968 ve Švýcarsku, neboť si to vynutili okolnosti po vstupu vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Důležitým aspektem u emigrantů by mělo být dle Jarochové to, z jakých důvodů odešel.

„Budoucí prezident musí znát dobře českou minulost i současnou situaci, problémy, radosti i starosti občanů, ale hlavně by měl být slušný, morálně silný a moudrý člověk," uvedla v rozhovoru a ke jménu Karla Schwarzenberga ve Švýcarsku dodala: „v kruzích, kde je znám, patří k váženým osobám. Běžní Švýcaři ho ale neznají."

Klaus Schwarznebregovi vyčítá, že dlouho nebyl v Československu za minulého režimu. Schwarzenbergova rodina však jinou možnost neměla a proto odešla do Rakouska a Švýcarska. I z těchto zemí však Karel Schwarzenberg podporoval český disent.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…