Klausovu amnestii lze nazvat spiknutím, tvrdí senátor Doubrava

05.01.2013 10:40

Klausovu amnestii považuje senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz) za skutečně velmi nešťastnou. Nebojí se celou věc nazvat spiknutím. Nikdy už se totiž nedozvíme, zda na několika reálných podvodech v rámci privatizační minulosti byla vytvořena umělá konstrukce zločinného spolčení, aby to lépe vypadalo, nebo zda skutečně řádilo konkurzní zločinné spolčení. Gesto Klause je těžko omluvitelnou černou skvrnou.

Klausovu amnestii lze nazvat spiknutím, tvrdí senátor Doubrava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Podle Jaroslava Doubravy je jasné, že amnestie prezidenta republiky bude vždy mít kontroverzní příchuť. Jenže v tom, že někteří syčáci začnou krást a loupit jenom několik hodin po odchodu z vězení, Klausovi vinu dávat nemůžeme. „Začali by s tím i za půl roku či rok, až by vyšli z vězení v řádném termínu,“ vysvětluje senátor.

Klausův komplot

V čem mu ale vinu dávat musíme, je dle Doubravy to, že „velké ryby“ jsou najednou čisté jak slovo boží. Prezident v žádném případě neměl dát amnestii těm, jejichž případy se vlečou déle než osm let a hrozí obžalovaným maximálně 10 let za mřížemi. „Vyvolává to velmi nepříjemný dojem a lze to nazvat komplotem,“ míní senátor a dodává: „Považuji část Klausovy amnestie, týkající se dlouhodobých kauz, za velmi, ale skutečně velmi, nešťastnou.“

Klaus tak amnestií odstřelil velmi složité a velké hospodářské kauzy, které bylo třeba dořešit v rámci vypořádání se s divokou privatizační minulostí. „Obžalovaní jsou vlastně jeho ideové děti z doby velkolepého podvodu na národu, jenž byl nazván kuponovou privatizací. Proto také ten závan komplotem,“ vysvětluje Doubrava. Podle něj se již nikdy nedozvíme, zda na několika reálných podvodech byla vytvořena umělá konstrukce zločinného spolčení, aby to lépe vypadalo, nebo zda skutečně řádilo konkurzní zločinné spolčení.

Klause vždy považoval senátor Doubrava, i přes všechny jeho mínusy, za dobrého prezidenta. Jím udělená amnestie je pro něj však těžko omluvitelnou černou skvrnou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …