Klidně dám prostor pořadu typu Česká soda, říká Fridrich z ČT

03.01.2012 22:33

Hostem Hyde parku byl programový ředitel ČT Milan Fridrich, který představil nové programové změny, sliboval kvalitní filmy, seriály a nové pořady. “Na jaře plánujeme nové Události, budeme využívat větší interakce s diváky a zaměříme se na využívání síly diváků nových medií,“ řekl mimo jiné Fridrich.

Klidně dám prostor pořadu typu Česká soda, říká Fridrich z ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Hlavní změnou bude především zpřehlednění programu. “Tvrdě jsme zpřehlednili program, aby diváci věděli, jaké cykly dáváme a co je například v prime timu. Takto fungují všechny světové televize, zpřehlednění je základ,“ vysvětloval svoji vizi programový ředitel. Podle Fridricha Česká televize nakoupila spoustu zajímavých seriálů, nové soutěže a reality show, které mají za úkol ukázat lékařské prostředí nebo se zaměřit na vzdělávání. Co se týče programu ČT1, Fridrich je například přesvědčen, že divák určitě ví, co na tomto programu může očekávat.

Zpravodajství je jen v rukou Šámala

Ke změnám na zpravodajské ČT24 se nechtěl vyjádřit s tím, že k tomu není kompetentní a vše záleží jen na řediteli zpravodajství Zdeňku Šámalovi. Co ale prozradil například ke sportovnímu kanálu ČT4, zaslouží si letos významnou pozornost, a to především kvůli mistrovství světa v hokeji, ve fotbale a také kvůli Olympijským hrám ve Velké Británii.

Podle Milana Fridricha si Česká televize zachovává veřejnoprávního ducha a původní českou tvorbu. Ke konkurenci řekl: “My jsme vpředu, ale komerce kopíruje úspěšné veřejnoprávní projekty a pak my vypadáme, že jsme pozadu."

Otázky Václava Moravce nejsou nudné, jsou seriózní

“Letošní ČT hospodaří s nejvyšším objemem peněz, co kdy měla, ale nákupy práv k přímým přenosům jsou čím dál dražší. To jsou dnes obrovské sumy a ten objem peněz, když se rozdělí po všech kapitolách, tak se ukáže, že jich zas tolik není,“ nechal Fridrich nahlédnout pod pokličku ekonomické sekce ČT a dodal, že televize povinně financuje dokumentární tvorbu, uměleckou tvorbu, zpravodajství, či sportovní tvorbu.

Na stížnost diváka, že pravidelný nedělní debatní pořad Otázky Václava Moravce je nudné a únavný odpověděl Fridrich, že publicistický diskuzní pořad má seriozní smysl a účel, nikoliv někoho zesměšňovat. A zdůraznil, že tento pořad musí plnit svůj formát. Fridrich k tomu uvedl, že Česká televize není pod vlivem nikoho: “Snažíme se maximálně nestranně dávat prostor všem politickým skupinám.“

Politické satiře se nebráním

Politická satira je jedno z témat, které se ve vysílání momentálně neobjevuje. „Neviděl jsem nový námět na politickou satiru. pokud někdo donese něco podobného jako byla Česká soda, nezabouchnu mu dveře,“ řekl Fridrich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…