Klidně se budu veřejně líbat se Sobotkou, říká Kalousek

02.10.2016 7:35

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek je odhodlán udělat takřka vše, aby zabránil zničení živnostníků. Je bytostně přesvědčen, že drobné živnostníky může podnikatelsky zahubit elektronická evidence tržeb, a on je připraven udělat leccos, aby nástupu EET zabránil. Prý bude klidně veřejně líbat premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), pokud to pomůže.

Klidně se budu veřejně líbat se Sobotkou, říká Kalousek
Foto: Michaela Rambousková
Popisek: Předseda TOP 09 v liberecké tramvaji

V rozhovoru pro server Týden.cz předseda TOP 09 Miroslav Kalousek prohlašuje, že je připraven udělat takřka vše, aby ochránil živnostníky a drobné podnikatele před zavedením elektronické evidence tržeb, kterou považuje za smrtící. Je si toho vědoma i ODS, ale ta prý ve skutečnosti chce, aby byla EET zavedena, protože se ministr financí a předseda ANO historicky znemožní. Dokládají to prý reakce občanských demokratů na návrhy TOP 09, v nichž se počítá s odložením startu EET.

„Poté, co jsme tento návrh podali, čelíme hysterickým útokům ze strany ANO a překvapivě i ze strany ODS. Ze stanoviska ODS čiší názor, že si dnes EET vlastně přejí, protože to bude takový průšvih, že se ukáže, jak je Babiš ve skutečnosti neschopný. To je samozřejmě logické, ale obětí takového přístupu budou tisíce českých živnostníků, kteří budou zničeni. To odmítám a udělám cokoliv, abych českého živnostníka uchránil. Cokoliv. Kdybych se měl třeba veřejně líbat s Bohuslavem Sobotkou, udělám to,“ říká jasně Kalousek.

Celý rozhovor najdete zde.

V rozhovoru uznává, že v krajských volbách TOP 09 není tak silná, jak by byla ve spojení se Starosty a nezávislými, ale v některých krajích se tyto strany na spolupráci nedohodly a podle Kalouska to uškodí oběma politickým subjektům. Ve prospěch TOP 09 mluví fakt, že je to sice relativně mladá strana, ale je etablovaná na politické scéně. V posledních volbách do Evropského parlamentu TOP 09 změřila síly s ČSSD i s hnutím ANO a byla jedním z vítězů. ANO bylo druhým vítězem.

Kalousek ovšem nevyloučil, že by TOP 09 mohla s hnutím ANO spolupracovat v některé z krajských rad. Bylo by to však možné jen za předpokladu, že hnutí ANO v daném kraji neobsadí pozici hejtmana. Předseda TOP 09 je totiž i nadále přesvědčen, že oslabuje demokracii v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…