Klusák: Babiš si myslí, že všechny přečurá

12.03.2020 12:03

Režisér Vít Klusák se v pořadu Real Talk - YouTube vyjádřil k premiérovi Andreji Babišovi, o němž natočil film. Podle jeho slov si však premiér jako egoman myslel, že o něm natočím film, jak je Občan Havel. Místo toho však vznikl dokument Matrix AB.

Klusák: Babiš si myslí, že všechny přečurá
Foto: reprofoto: REAL TALK
Popisek: Vít Klusák

„Andrej Babiš je egoman, který si myslí, že každého přečurá a že každého uhrane svým charismatem, spousta lidí mu pochlebuje, jak prostě, i když on se někde objeví, tak všichni tleskají, i nepřátelé,“ myslí si Klusák, proč Andrej Babiš s natáčením souhlasil. „Já, když jsem se s ním poprvé viděl, tak si mě tak jako proklepával, a jak to teda vlastně jako je, a co tím sleduji... A že o něm točit nemám, že on je skromný. Že bych měl točit o Ivanu Langerovi, že to je teda ta skutečná svině a že mi řekne spoustu zákulisních věcí, ale já jsem přitom věděl, že to byli dřív velcí kamarádi, tak jsem si říkal, co za tím je...“ vyprávěl dál.

„On po mně chtěl, abych mu napsal, jak ten film bude pojatý a já jsem tam dal větu, že to chci dělat osbervatorní metodou, že mu nebudu pokládat žádné otázky, že nebudu do těch situací zasahovat, že to bude observatorní neboli pozorovací metodou, podobně jako byl natočen film Občan Havel, tak zněla ta věta. A on si myslím z toho usoudil, že o něm vznikne něco jako je Občan Havel. Ale já jsem mluvil o metodě. Takže tohle byl možná trošku trik,“ poznamenal k tomu Klusák, o němž Babiš po natočení filmu prohlásil, že je největší podrazák jeho života.

Klusák je v blízkém rodinném vztahu s PR poradcem Andreje Babiše Markem Prchalem. Jak si s tím poradil?  „Marek je manželem sestry mojí přítelkyně. Tomu jsem říkal, že chci oslovit Babiše, jeho zaměstnavatele a že navrhuji, abychom my o tom vůbec po dobu natáčení nemluvili, a aby on se, proboha za to nijak nezasazoval, protože nevím, kam to natáčení dospěje. Že to může skončit totální roztržkou,“ uvedl Klusák. 

„První reakce Marka byla, to mi říkal na nějakém rodinném obědě, že se mu docela ulevilo, protože na šéfa by se daly najít ještě daleko horší věci. Že šéf je teda nasranej jak doga, ale jemu se ulevilo, protože by v tom filmu mohly bejt ještě daleko větší pikantnosti,“ zmínil Klusák.

Následně se Klusák rozhovořil o tom, jak na sociální síti zveřejnil značně nekonvenční „přání skorošvagrovi k narozeninám“. V něm se vyznal z toho, jak trpí, když musí lidem ve svém okolí vysvětlovat, že má v příbuzenstvu právě „toho Prchala“. Vyzval jej také, aby Babišovu loď opustil. Vedla ho k tomu skutečnost, že si prý kvůli Babišovi a Prchalovi musel ledacos vyslechnout.

„Není dne, aby se mě na Tebe někdo nezeptal. Vypadá to asi takhle: ‚Vy jste s tím Prchalem vážně v jedný rodině?! Ježiši, fakt? To je teda úlet... A to se asi nevídáte, ne? Vídáte??! A o čem se jako bavíte? Jak ty rodinný sešlosti vypadaj, proboha?! To jako děláte, že von to nedělá a bavíte se o počasí?? A Ditě to nevadí??‘ A pokaždé to směřuje ke stejné otázce: ‚Fakt mu to za ty peníze stojí?!‘,“ popsal své zkušenosti Klusák na sociální síti Facebook.

„Od té doby se velmi změnila naše komunikace, respektive jsme od té doby prohodili asi tři věty. Jasně se tím nastavily hranice, že my nemůžeme dál u nedělního oběda spolu vtipkovat, protože to prostě v téhle situaci nejde,“ sdělil k tomu Klusák s tím, že face to face mu Prchal nic neřekl, jen v Respektu tehdy napsal komentář, že vůbec nepochopil, co se tím Klusák snažil sdělit a že by to napsal mnohem lépe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…