Kmenta označil Babiše za „organizovaný zločin“ a srovnal ho s Mrázkem

14.11.2022 10:54

Novinář Jaroslav Kmenta, známý svým bojem proti Andreji Babišovi, se ve svém podcastu na serveru SeznamZprávy.cz rozhovořil o tom, jak se podle něj dostal Babiš ke svému hospodářskému impériu, nebyl prý gangster jako Mrázek, byl ‚bílý límeček‘ 21. století. K tomu, aby dosáhl všeho, co chce, používal hlavu, peníze a právníky. Ve svém podcastu interpretuje již známé skutečnosti a domněnky, které prezentoval v minulosti poté, co ho Babiš podle svých slov vyhodil z redakce MF Dnes, protože byl líný.

Kmenta označil Babiše za „organizovaný zločin“ a srovnal ho s Mrázkem
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Jaroslav Kmenta

„Ten chlap mě fascinoval a děsil zároveň,“ zahájil Kmenta svůj podcast a pokračoval s tím, že podle něj měl Andrej Babiš téměř na každého složku s Komprem – míněn kompromitující materiál.

Na kolik jsou spory Jaroslava Kmenty a Andreje Babiše osobní a na kolik jsou založeny na skutečně prokazatelných faktech, je otázkou. Jisté je, že ani Andrej Babiš si o Kmentovi nemyslí nic dobrého.

„Chápu vaši nenávist vůči mně, protože po koupi Mafry, kde jste podle mých informací nic nedělal (maximálně psal účelové texty na objednávku), bral peníze a v pracovní době jste psal své výmysly a fabulace, které vydáváte za knihy a peníze za ně jste pravděpodobně inkasoval vy a ne váš zaměstnavatel, byste musel konečně začít pracovat,“ napsal Babiš zhruba před měsícem na svůj facebook v reakci na Kmentův dotaz ohledně toho, že měl obdržet odposlechy, které pořídila BIS proti prezidentu Zemanovi a dodal, že informace o odposleších jsou na úrovni Aeronetu.

„Toto je poslední reakce, kterou ode mě máte, už mě příště neobtěžujte ani svými přihlouplými dotazy, ani svou přítomností,“ uzavřel zřejmě „navždy“ svoji komunikaci s Kmentou Babiš.

V létě loňského roku se Kmenta s Babišem sešli dokonce na autogramiádě Babišovi knihy Sdílejte, než to zakážou. Kmenta mu tam chtěl věnovat svoji knihu. Ani tentokrát s ním ale Babiš neměl soucit a ve své odpovědi mimo jiné poukázal na možné zdroje Kmentových příjmů od mafiánských bosů

„Kdo vás teďka platí? Předtím vás platil Pitr a Mrázek. A teď vás platí kdo?“ zeptal se podle serveru Forum24.cz, který se zmínil o reportáži Kmenty z místa autogramiády, Babiš Kmenty a tuto tezi neopustil ani v samotném závěru slovní přestřelky, kdy se ještě ohradil slovy:

„Já nekradu! Neberu prachy jako vy! Vy jste bral prachy od Pitra a Mrázka. Vy jste prase novinářské, na shledanou.“

Jak tehdy reagoval Kmenta a zda se proti obvinění z toho, že inkasoval peníze od tuzemské mafie nějak ohradil, nebo bránil soudně, ve zmíněné reportáži není.

Sám Kmenta se ale k obviněním vyjádřil na svém facebooku, psali jsme o tom ZDE.

„To, že o mně mluví, že jsem vyžraný, zkorumpovaný, že lžu a spolupracuji s mafií – mě naopak nijak nevykolejí,“ napsal Kmenta.

Ani v tomto svém příspěvku se ale nijak proti Babišovým nařčením neohradil v tom smyslu, že by je vyvrátil, nebo pohrozil trestním stíháním.

Dodejme, že Jaroslav Kmenta je autorem několika knih, ve kterých Andreje Babiše spojuje s neprůhledným podnikáním a kroky na hranici zákona, někdy i za ní. Navzdory tomu nebyl Babiš za Kmentou zmíněné kauzy obviněn a aktuálně čelí před soudem jen známé kauze Čapí hnízdo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…