Kmoníček vyslal důležitý vzkaz vládě ohledně plánovaného přijetí uprchlíků z Turecka

30.07.2016 10:40

V tuto chvíli není rozumné přijímat z Turecka osm desítek migrantů, jak o tom nyní uvažuje česká vláda. V rozhovoru pro dnešní Právo to uvedl Hynek Kmoníček, šéf hradního zahraničního odboru.

Kmoníček vyslal důležitý vzkaz vládě ohledně plánovaného přijetí uprchlíků z Turecka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hynek Kmoníček, český velvyslanec v USA

88 přesídlenců je součástí dobrovolné české kvóty v návaznosti na dohodu EU s Tureckem. Tato dohoda podle Kmoníčka ale v této chvíli neprobíhá. A dokud nebudou smluvní otázky vyřešeny, nic nás nenutí jednostranně plnit závazky z ní vyplývající.

Vysvětlil také, jaké požadavky by měl splňovat člověk, aby mohl být současně muslimem i Evropanem. Takový člověk by měl souhlasit s rovností pohlaví, s rovností náboženství a s odlukou církve a státu. Kdo má s tímhle problém, není podle Kmoníčka duševně a kulturně Evropan, i když má náš pas. A tudíž nemůže ani požadovat práva Evropana. V životě je totiž vždy něco za něco.

Kmoníček má také recept na šířící se infekci radikálního islámu. Podle něj je zapotřebí radikální léčba. Sami Francouzi říkají, že mají nejméně 120 salafistických center. Němci hlásí stoupající počet příznivců Hizballáhu. Podle Kmoníčka ale tito lidé nemohou fungovat jako součást systému, který svojí samotnou existencí chtějí zničit. Jsou svým vlastním rozhodnutím už mimo něj a jejich návštěvu je načase ukončit. Podle jeho názoru lze přesně vymezit myšlenky, které, ať už je šíří kdokoli, jsou protizákonné. A v případě některých salafistických center je to úplně jednoduché. Je třeba se zeptat, zda uznávají rovnost muže a ženy nebo zda jsou pro zavedení práva šaría místo ústavy. Pak bychom se k takovému duchovnímu vůdci mohli chovat podobně, jako by se jeho souputníci chovali u nich doma k radikálnímu mesianistickému křesťanskému kazateli z nějaké sekty. „Vyhostit a středisko uzavřít,“ prohlásil Kmoníček rezolutně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…