Knížák: Merkelová je Hitler v sukních

04.09.2017 13:40

Profesor Milan Knížák, umělec, v rozhovoru s Lubošem Xaverem Veselým pro internetovou televizi XTV.cz srovnal současnou Německou kancléřku Angelu Merkelovou s nacistickým diktátorem Adolfem Hitlerem. Rozdíl mezi nimi je prý možná jen v tom, že Hitler nosil kalhoty a Merkelová nosí sukně. Stranou Knížákovi pozornosti nezůstal ani Andrej Babiš. I k němu byl Milan Knížák velmi přísný.

Knížák: Merkelová je Hitler v sukních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Jen pár týdnů před nadcházejícími parlamentními volbami v Německu sáhl profesor Knížák k opravdu ostrému přirovnání. Současnou kancléřku Angelu Merkelovou, která vládne už 12 let a možná bude vládnout i další čtyři roky, srovnal a Adolfem Hitlerem.

„Dnes ta Evropa v čele s Angelou Merkelovou, kterou tedy opravdu považuji za jakéhosi novodobého obráceného Hiltlera v sukních , tak mi připadá, že ona pseudohumanistickými prostředky buduje další velkoněmecko říši,“ nebral si servítky host. Podobně se chová třeba takový ten drzý, mladý prezident, francouzácký Macron,“ přisadil si ještě.

Anketa

Máte rádi seriál ,,30 případů majora Zemana"?

90%
10%
hlasovalo: 12205 lidí

„Angela Merkelová vyžaduje, abychom respektovali kvóty, její kvóty. A nechápu proč,“ pokračoval v kanonádě. Merkelová sice rozhodla o tom, že pustí do země milion migrantů, teď s tím má problémy a očekává od ostatních států, že jí pomohou. Jenže takhle jednoduché to není.

Celý rozhovor naleznete ZDE.

Vyjádřil se i k české politice. V prvé řadě by uvítal, kdyby z ní zmizel šéf hnutí ANO Andrej Babiš, kterého považuje za nebezpečného pohrobka minulého režimu. „Myslím, že by se ho měl bát náš stát,“ varoval Knížák. Druhý nejbohatší Čech prý likviduje drobné podnikatele, zemědělské konkurenty a způsob, jakým chce Babiš řídit stát, není podle Knížáka v pořádku.

To, že Babiše volí tolik lidí, vůbec neznamená, že je Babiš v pořádku. Knížák příliš nevěří myšlence: „Hlas lidu, hlas boží“. Spíše je přesvědčen, že se dav může často mýlit.

Určitou naději dnes vidí v ODS, především ve Václavu Klausovi mladším.

Vedle toho by si prý nepřál, aby v prezidentském úřadě pokračoval Miloš Zeman, protože Zeman, podle jeho názoru, „úřad zneužívá k vlastním pomstám“. Proto je Knížák k Zemanovi velmi kritický. Stejně kritický je Knížák i k Michalu Horáčkovi, k němuž nemá důvěru jako k bývalému hráči. Zajímavým prezidentem by prý mohl být senátor Jaroslav Kubera, pokud bude nakonec kandidovat. Jednou z Kuberových světlých stránek prý je, že bývá vtipný.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…