Kníže kryje korupci, tvrdí jeho bývalý podřízený. A chystá trestní oznámení

23.01.2013 20:47

Ve středeční prezidentské debatě na Radiožurnálu se objevily další stíny minulosti, tentokrát proti Karlu Schwarzenbergovi. Zeman mu vmetl do obličeje, že Jakub Klouzal, bývalý zaměstnanec ministerstva zahraničí, na něj chystá trestní oznámení za to, že kryje korupci.

Kníže kryje korupci, tvrdí jeho bývalý podřízený. A chystá trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Debata kandidátů na prezidenta. Tentokráte na vlnách Radiožurnálu přímým přenosem z divadla Minor

 

„Klouzal konstatoval, že na vás chystá trestní oznámení za krytí korupce, že jste ho chtěl zničit za to, že na ni upozornil. Pak budete jediný z původního počtu devíti kandidátů, kteří byli za krytí korupce obviněni,“ pronesl Zeman na Schwarzenbergovu adresu. Klouzal totiž upozornil na korupci v rezortu, následkem čehož údajně přišel o místo. Nyní se chce bránit.

Klouzalův případ prý zdaleka není jediný

Podle Schwarzenberga ale Klouzal odešel z místa sám od sebe. „Pověřil jsem inspekci ministerstva, aby to přezkoumala. Výsledek je ten, že my nejsme detektivní útvar ani soudci, předali jsme to policii, ta se pravdy nedopátrala a případ odložila. Klouzal sám odstoupil z ředitelování, dostal od nás jiné nabídky, všechny odmítl. Člověk, který odmítá práci, s tím je to těžké. Já si ho vážím, upozornil na neřády, my jsme reagovali. Ale když člověk nechce přijmout práci, je obtížné, aby na ministerstvu zůstal,“ hájil se.

Klouzal už však v úterý prohlásil, že Schwarzenbergova slušnost je jen „slupka navenek“, která se neprojevuje v jeho činech. „Můj případ není zdaleka jediný. Pan Schwarzenberg dosazuje na klíčová místa ministerstva lidi, o kterých ví, že spolupracují na ekonomických machinacích. Obklopuje se lidmi, kteří jsou špatní manažeři, a dosazuje na klíčové posty ministerstva lidi, kteří jsou nekompetentní. Tiskové oddělení veřejnosti pod vedením pana Schwarzenberga lže a zametá jednu kauzu za druhou,“ uvedl Klouzal pro Britské listy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…