Kníže má problém. Bývalý ministerský ajťák ho vážně chce zažalovat

24.01.2013 14:21

Nad ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem se stahují mračna. A zatím to vypadá, že docela temná. Hned po prezidentské volbě chce nadějného kandidáta na prezidentské křeslo zažalovat bývalý ředitel IT resortu ministerstva zahraničí Jakub Klouzal. Ten také v minulosti získal ocenění od Nadačního fondu proti korupci, který vede Karel Janeček.

Kníže má problém. Bývalý ministerský ajťák ho vážně chce zažalovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

A podle informací serveru Aktuálně.cz v tom nebude Schwarzenberg sám. "Trestní oznámení se má týkat i dalších osob, které se podílely na schvalování zakázek v IT," uvedl pro server Klouzal. "Materiály ke kauzám si ode mě nikdy nevyzvedli, a to přes to, že pan ministr Schwarzenberg slíbil, že tak učiní," uvádí pak Klouzal ve dvou videích, které nahrál na server Youtube. Celá kauza se má týkat předražených počítačových zakázek.

Na Klouzala byl podle jeho slov vyvíjen tlak, aby s důkazy a podezřením nešel na veřejnost. Dokonce mu v minulosti hrozili likvidací. A šéf resortu Karel Schwarzenberg? "Pan ministr mi nepomohl, odeslal mne na policii," tvrdí Klouzal. Ten také musel se svou prací skončit. Sám Schwarzenberg se přitom již minulý rok v srpnu svěřil, že na jeho resortu nejde vše podle plánu. "Připouštím, že také u mě na ministerstvu se staly věci, které se stát neměly," řekl v minulosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…