Kníže řečnil v Plzni: Z třicátých let víme, kam volání po silné ruce došlo

06.10.2013 11:29

REPORTÁŽ Desítky studentů a především studentek obklopovaly předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga na plzeňském kontaktním mítinku. I když měl při svém příjezdu více než půlhodinové zpoždění, nikdo si v zimě nestěžoval a všichni s nadšením očekávali příjezd knížete.

Kníže řečnil v Plzni: Z třicátých let víme, kam volání po silné ruce došlo
Foto: redakce
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg odpovídá na otázky v pražské hospodě

První, odpolední část setkání v pojízdné „kamiónové“ kavárně se zúčastnily celkem dobré dvě stovky především mladých lidí. I když byli k dispozici krajští kandidáti do Poslanecké sněmovny - „jednička“ Marek Ženíšek či „dvojka“ Jaroslav Lobkowitz a samozřejmě i další členové TOP 09 a Starostů, „tahákem“ dne byl samozřejmě finalista prezidentské volby Karel Schwarzenberg.

Ten po svém příjezdu krátce pozdravil své fanoušky a prohlásil, že: “…od roku 1990 jsou tyto volby vůbec nejdůležitější. Z třicátých let minulého století víme, kam volání po silné ruce došlo. Bude se rozhodovat o tom, zda budeme žít v prezidentském systému. Proto jsou volby teď tak strašně důležitý!“

Od přítomných mladých německých demokratů obdržel barevného motýlka a pak již následoval dlouhý čas fotografování. Mladí i staří, ale především studenti, pro které je, jak přímo na místě zjistily ParlamentniListy.cz, „Karel“ osobností tisíciletí -„je cool a in.“ Takže se fotilo a natáčelo, portréty i celé skupinky, maminky a babičky neváhaly vytáhnout děti z kočárků a sesliček, aby, jak říkaly, „byla památka na celý život.“

Pivo poněkud separé

V další části večera se pak Karel Schwarzenberk zúčastnil oslavy plzeňských piv Pilsner Fest, kde se v olbřímí restauraci Na Spilce u jednoho stolu odehrála komorní tradiční předvolební „topácká“ akce Na pivo s Karlem.

A opět zde hlavně blýskaly fotoaparáty a mobilní telefony a zájemci sedící v blízkém i vzdálenějším okolí si nechtěli nechat ujít mimořádnou možnost  „vyblejsknout se s Karlem“. Každý lok piva, každé zakousnutí se do malého občerstvení, vše bylo  zvěčňováno, jako by do Plzně přijela celebrita té největší světové třídy.

Organizátoři akce tedy byli spokojeni, i když se možná původně počítalo s větším zájmem laických návštěvníků festivalu - po celém pivovaru nebyla o akci ani zmínka a když ParlamentniListy.cz oslovily náhodné účastníky festivalu, naprostá většina z nich by si „Karla“ ráda vyfotila. Po pravdě řečeno, to by ovšem celá restaurace zkolabovala z nedostatku prostoru.

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…