Koalice dnes probere přídavky na děti nebo stavební zákon

25.01.2017 6:25

Koalice se dnes odpoledne vrátí k návrhu ČSSD na zvýšení přídavků na děti nebo záměru ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL) vytvořit fond na podporu zpracovávání dřeva v Česku. Špičky vládních stran se budou na koaliční radě bavit i o návrhu, aby stát pomohl krajům s placením řidičů hromadné dopravy. O tomto tématu bude dnes jednat Rada Asociace krajů v Čeladné na Frýdecko-Místecku s ministrem dopravy Danem Ťokem (za ANO).

Koalice dnes probere přídavky na děti nebo stavební zákon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

S podporou širšího vedení ČSSD navrhne premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na jednání koaličním partnerům zvýšení přídavků na děti z nynějších 500, 610 a 700 korun podle věku dítěte na 1000, 1100 a 1200 korun. Na dávku by měly dosáhnout navíc i rodiny s průměrným příjmem. Náklady státu by se zvedly ze tří na osm miliard ročně.

Ze sněmovních tisků probere koalice novelu stavebního zákona. Ta míří do druhého čtení s 270 pozměňovacími návrhy, které jdou velmi často proti sobě a pocházejí i od vládních stran. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) hrozí, že pokud poslanci prosadí mnoho změn, požádá, aby byla novela z jednání stažena.

Koaliční lídři se budou bavit také o novele zákona o Vojenském zpravodajství či návrhu ministerstva financí na půjčku za 1,5 miliardy eur (40,5 miliardy korun) Mezinárodnímu měnovému fondu, jejíž projednávání vláda přerušila. Do agendy ministra financí a šéfa ANO Andreje Babiše patří také další bod koaličního jednání, a to návrh na povinné plátcovství DPH u ministerstev.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…