Koalice všech proti Babišovi. Nás pět předsedů si rozumí, těší se Jurečka

11.12.2020 8:48

Šéf lidovců Marian Jurečka nemá pochyby o tom, že koalice s ODS a TOP 09 dosáhne v příštích volbách patnáctiprocentní volební hranice pro vstup do Poslanecké sněmovny. Rovněž v rozhovoru pro CNN Prima NEWS nevyloučil vznik budoucí trojkoalice společně s Piráty a hnutím STAN, píše iDNES.cz.

Koalice všech proti Babišovi. Nás pět předsedů si rozumí, těší se Jurečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

„Krajské volby jsou pro mě posledním relevantním průzkumem. Jen čtyři kraje, kde KDU kandidovala samostatně, nám daly celorepublikově více než pět procent,“ reagoval Jurečka na poslední volební průzkum agentury Median, který přisuzuje KDU-ČSL pouze 4,5 procenta.

„Největším vítězstvím pro mě bude, pokud dokážeme změnit fungování správy země,“ přeje si, aby budoucí vláda respektovala zákony a demokratické principy.

Věří, že tato trojkoalice dosáhne minimálně 15procentní hranice. „Voličská podpora je dlouhodobě výrazně nad hranicí 15 procent,“ dodává s tím, že tradiční voliči KDU-ČSL podle Jurečky reagují na koalici s TOP-09 a ODS převážně pozitivně.

V případě výhry Pirátů a STAN si umí představit vládní koalici pěti stran. „Nás pět předsedů stran si lidsky rozumí. Tvrdím, že když to bude fungovat lidsky, bude to fungovat i politicky. Shodujeme se v principiálních věcech,“ uved předseda KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …