Koaliční poslanec: Pane Babiši, běžte k lékaři. V hlavě se vám rodí nesmysly. Místo pomluv pracujte, aby konečně ANO BYLO LÉPE

20.10.2015 11:12

Poslanec ČSSD Ladislav Šincl, známý jako cíl slavné „složky“ Andreje Babiše, se opět dočkal pozornosti ministra financí, který jej obvinil, že je zkorumpován hazardní lobby, a proto schválně blokuje nový loterijní zákon. Šincl reaguje vlastním článkem.

Koaliční poslanec: Pane Babiši, běžte k lékaři. V hlavě se vám rodí nesmysly. Místo pomluv pracujte, aby konečně ANO BYLO LÉPE
Foto: archiv LŠ
Popisek: Ladislav Šincl

Poslanec ČSSD Ladislav Šincl se zařadil mezi „oblíbence“ ministra financí Andreje Babiše. Ten na něj útočí pravidelně od doby, kdy se pohádali nad zákonem o pojišťovnictví a přeseda ANO pak na uzavřeném koaličním jednání vytáhl „složku“, ve které měl shromážděné informace o Šinclovi, kterému vmetl do tváře, že je korupčník a slouží oligarchům.

Nyní se oba zákonodárci opět hádají, tentokrát kvůli zákonu o loterijích. Jeho schvalování provázely emoce na mnoha stranách a Babiš, který Šincla již dříve nařkl, že pracuje pro „hazardního bosse Valentu“, tentokrát vyrukoval s tím, že poslanec ČSSD záměrně mařil koaliční snahu prosadit přísnější zdanění hazardu.

Proti jeho obvinění ze sabotáže vládních návrhů se však poslanec Šincl ozval vlastním blogem. A začal jej zostra: „Je mi to líto, ale pan ministr financí A. Babiš a majitel firmy Agrofert potřebuje pravděpodobně lékaře. Trpí totiž pravděpodobně bludy a utkvělou představou, že jsem nějaký démon.“

Babišovy argumenty jsou podle Šincla nesmysly a uvádí je na pravou míru. Babiš tvrdil, že Šincl ve Sněmovně záměrně zdržoval a blokoval vládní návrh, jenže ve skutečnosti prý pouze jako zpravodaj upozorňoval na legislativní nedostatky, které návrhu vytýkala vláda, jejímž je sám Babiš členem.

Jednalo se prý rovněž o legislativně-technické problémy související s notifikací podle evropského práva. Dodává, že nakonec bylo rozhodnuto, že je třeba provést renotifikaci, tedy novou notifikaci, a tento názor mu oficiální cestou nesdělil nikdo jiný, než Ondřej Závodský, náměstek samotného Andreje Babiše, který tak dal Šinclovým námitkám za pravdu.

Jestliže se Andrej Babiš řečnicky ptá, proč Šincl jde proti návrhům, projednaným koaliční radou, vládou a řádně procházejícím legislativním procesem, Šincl namítá, že prosazuje komplexně připravený vládní návrh, a nikoliv individuální kutilství poslaneckých iniciativ, které představoval zmíněný návrh.

CELÝ TEXT ZDE

„Problém je v tom, že pan ministr nečte materiály předkládané do PSP a jen opakuje nesmysly, které se mu zrodily v hlavě, nebo mu je někdo našeptal,“ uzavírá Šincl. Kdyby je prý četl, zjistil by, že jeho vlastní ministerstvo má k těmto návrhům řadu výhrad.

„Opravdu mi vadí, že pan ministr financí A. Babiš neustále pokračuje v útocích na mou osobu. Nechápu, proč tak činí. Z tohoto důvodu se chystám na plénu v rámci novely zákona o loteriích všem poslancům vysvětlit, jak to opravdu bylo, a také se ho zeptat na konkrétní důkazy mých lobbistických snah ve prospěch loterijních společností,“ uzavírá Šincl. A věří, že se nebude jednat o důkazy typu „byl vyhozen z banky“, které se objevily ve slavné Babišově složce. „Místo těchto pomluv by se myslím měl pan ministr věnovat více své práci, aby opravu už konečně ANO BYLO LÉPE,“ zakončil Ladislav Šincl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…