Kočí: Šéfovat VV by měl Bárta. John jen v čestné funkci

19.03.2011 22:17

Dlouho se spekuluje o tom, že Vít Bárta je faktickým lídrem strany Věci veřejné. Kristýna Kočí by byla ráda, kdyby se Bárta stal lídrem oficiálně. Nesouhlasí se zprávou Kateřiny Klasnové, i když připouští, že je Bárta dominantní osobností ve straně. Řekla to v rozhovoru pro sobotní vydání MF Dnes.

Kočí: Šéfovat VV by měl Bárta. John jen v čestné funkci

Kateřina Klasnová v e-mailu přirovnala situaci ve Věcech veřejných k totalitě. Kočí se tento způsob komunikace nelíbí, byla by radši, kdyby Klasnová řešila své domácí problémy s manželem a stranické problémy s předsedou nebo vedením VV.

Bárta je mozkem strany. Měl by se stát předsedou

Připustila ovšem, že Vít Bárta je výraznou osobností uvnitř strany. Prý je to tím, že je Bárta komunikátorem reforem Věcí veřejných. Takže působí i jako vyjednavač a ekonomický ministr.

Na schůzích má Bárta často nejdelší prostor pro svá vyjádření. Kočí mu prý nechce skákat do řeči, protože je slušně vychovaná. Snaží se ho ale přerušovat, pokud se Bárta příliš „rozjede".

Přesto vyslovila přání, aby se Vít Bárta stal předsedou strany. Prý je hlavním mozkem strany a spekulace médií nebo prezidenta o tom, kdo je faktickým předsedou, jsou podle Kočí nedůstojné. John by se měl stát čestným předsedou.

Jen blbec by tak často měnil názory. Musíme být čitelní

Poslední dobou se kritika Věcí veřejných ozývá od jejích regionálních buněk.

„Já myslím, že je to naprosto správné, že se ozývají jednotlivé regiony, jednotliví poslanci. Strana nemá být sektou, ke všichni budou opakovat naučenou formulku. Mají se prosazovat jejich názory a společně hledat kompromis," řekla Kočí deníku MF Dnes.

Podle Kočí se musí VV etablovat a být konzistentní. Nesmí měnit názory a být čitelní. S tím prý strana teď bojuje nejvíce. Očekává zlepšení po stranické konferenci v květnu. „Jenom blbec nemění názory, to je jistě pravda, ale nemůžete názory měnit příliš často, den co den," prohlásila Kočí.

Úspěch Věcí veřejných

V rámci jednání o důchodové reformě považuje Kočí úpravu DPH za velký úspěch Věcí veřejných. Stejně jako přijetí strategie vlády v boji proti korupci a návrh zákona o veřejných zakázkách.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…