Kolář z TOPky: Těším se, až s Piráty navážeme na odkaz Václava Havla

20.05.2021 12:31

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) chválí volební program Pirátů a dle svých slov se začíná těšit na novou vládu, kterou by mohli skládat právě Piráti a Starostové s koalicí Spolu. „Přečetl jsem si jejich zahraničně-bezpečnostní programovou kapitolu a musím říct, že je dobrá!“ chválí Kolář na twitteru a reaguje tak na podle něj zbytečnou kritiku, že mají Piráti jen jednu ženu ve vedení strany.

Kolář z TOPky: Těším se, až s Piráty navážeme na odkaz Václava Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

Piráti pod vedením Ivana Bartoše a hnutí STAN pod vedením Víta Rakušana ve středu zahájili společnou volební kampaň před nadcházejícími sněmovními volbami. „Vraťme zemi budoucnost,“ hlásají. Zároveň se však ihned stali terčem kritiky. A to kvůli počtu žen, které představili.

„Pobavilo. Mladé, progresivní politické uskupení, plná pusa řečí o moderním pohledu na věc, dynamickém řízení, digitalizaci všehomíra, autentickém leadershipu, zkrátka konečně jednadvacáté století, konečně bude líp level milion. Až teda na ten počet žen, které mezi sebe do vedení pustíme, že jo, tam to zase nebudeme přehánět. Srandovní, fakt,“ podotkla také redaktorka Forbesu Irena Cápová.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

A své napsal i senátor Václava Láska. „Jako volič a podporovatel koalice PirSTAN to napsat musím. Zahájení kampaně s 1 jednou ženou a 15 muži je prostě špatně,“ prohlásil Láska.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Na obranu Pirátů ale přispěchal Ondřej Kolář, který je členem parlamentní strany v čele s Markétou Adamovou Pekarovou. Podle Koláře by se měli lidé raději zaměřit na povedený pirátský program. „Všichni teď vyčítají Pirátům, že mají málo pirátek. Mnojono. Já si raději přečetl jejich zahraničně-bezpečnostní programovou kapitolu a musím říct, že je dobrá! Dost. Jako ta od koalice Spolu. Skoro se těším, až nám po volbách pomůžou s návratem k tomu havlovskému odkazu,“ vzkázal starosta Prahy 6.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…