Koláři, takto mluví syn diplomata? Starosta to schytává v TOP 09 za vstřícnost k ANO

07.09.2021 21:59

Nezavrhl spolupráci s hnutím ANO a vyvolal vnitrostranickou bouři. Od starosty Prahy 6 a zájemce o poslanecké křeslo Ondřeje Koláře (TOP 09) se distancuje část rozhořčených spolustraníků kvůli jeho prohlášení pro Seznam Zprávy, že „není taktické si zavírat dveře u hnutí ANO, neboť se už jedná o etablovanou politickou stranu“.

Koláři, takto mluví syn diplomata? Starosta to schytává v TOP 09 za vstřícnost k ANO
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

V rozhovoru pro Seznam Zprávy konkrétně Kolář řekl: „Z mého pohledu není teď taktické si zavírat dveře u žádné politické strany, tedy kromě pošuků a extremistů, kteří ve volbách také kandidují.“ K „pošukům a extremistům“ prý řadí KSČM, SPD či Přísahu, ale nikoli hnutí ANO bez svého předsedy Andreje Babiše.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová proto zopakovala, že strana povolební spolupráci s hnutím ANO jednoznačně vylučuje. Podle ní ani Kolář původně koalici nepřipustil. „Ondřej Kolář řekl, že s hnutím ANO ne. Žádnou možnost spolupráce s hnutím ANO i bez Andreje Babiše nepřipustil,“ uvedla na dotaz Seznam Zpráv.

Původní zdroj ZDE.

Kolářův výrok zvedl ze židle také předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Vlastimila Válka. „Od syna diplomata bych očekával, že bude mít v genech nějaký smysl pro tato vyjádření. Dokud budu místopředseda strany, k ničemu takovému nedojde. A pokud by o tom někdo z naší koalice uvažoval, v tu chvíli končím,“ řekl razantně Válek s tím, že nelze zaměňovat spolupráci s ANO na komunální úrovni s tou vládní.

Že stále platí postoj TOP 09 ohledně odmítnutí spolupráce s hnutím ANO, zopakoval také místopředseda strany, senátor Tomáš Czernin. „I kdyby Andrej Babiš ustoupil do pozadí, pořád bude majitelem hnutí ANO a pořád na něj bude mít velký vliv. Hnutí není partnerem, se kterým bychom chtěli vládnout,“ uvedl.

Názor vyjádřil i expředseda strany a nynější řadový člen místní organizace Kosmonosy Miroslav Kalousek. „S organizovaným zločinem demokratické strany koalice nedělají. Organizovaný zločin se staví před soud,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…