Kolektivní zhroucení budoucích policistů v Sokolově: Sesypali se prý při pohledu na dvě omdlévající spolužačky

28.06.2021 19:47

Mají být cvičeni k tomu, aby pomáhali a chránili. Když však dvě žákyně sokolovské policejní střední školy zkolabovaly, následovali je i další spolužáci. Podle znalce z oboru psychologie došlo zřejmě ke spuštění sugestivní reakce ostatních spolužáků. Píše to server iDNES.cz.

Kolektivní zhroucení budoucích policistů v Sokolově: Sesypali se prý při pohledu na dvě omdlévající spolužačky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

K hromadnému kolapsu došlo v pátek při slavnostním zakončení školního roku. Výsledky laboratorních vyšetření vyloučily, že by studenti byli intoxikováni či že by měli v krvi alkohol či jiné návykové látky. 

„Lékaři se shodli na hyperventilaci způsobené stresem,“ podotkla ke kolapsu krajská policejní mluvčí Eva Valtová. Podle všeho nejprve došlo ke kolapsu dvou dívek a k následnému spuštění sugestivní reakce ostatních. Je možné, že tak byla vyvolána davová psychóza.

Podle Valtrové totiž nebyla zjištěna ani anomálie, co se týče posouzení povětrnostních vlivů. O posudek byl v té souvislosti požádán i Český hydrometeorologický ústav.

„Myslel jsem, že je to z nervozity, protože všichni měli kravatu, na kterou nejspíš nejsou zvyklí. Pak najednou začali omdlévat a hroutit se další, už i kluci,“ uvedl jeden z rodičů, který na slavnostním zakončení byl. Ředitel podle všeho následně přerušil ceremoniál a všichni začali kolem studentů běhat. 

V nemocnici skončilo celkem 17 studentů, případ nyní vyšetřuje policie. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…