Komárek se zastal Babiše a EET. Antibabišovské médium se s ním za to vůbec nemazlí

30.10.2015 20:10

Poslanec a novinář Martin Komárek se stal terčem kritiky webu Svobodné fórum poté, co se opřel do předsedy ODS Petra Fialy. Komárek jej označil za chudáka za to, že odmítá přijmout elektronickou evidenci tržeb ministra financí Andreje Babiše.

Komárek se zastal Babiše a EET. Antibabišovské médium se s ním za to vůbec nemazlí
Foto: hns
Popisek: Martin Komárek v půlnočním rozhovoru

„Mediální ochránce Andreje Babiše má zřejmě za nový úkol bránit čest elektronické evidence tržeb,“ píše autor článku Viliam Besser. Komárek totiž na sociálních sítích ostře kritizoval předsedu ODS Petra Fialu za to, že brojí proti EET.

Bývalý novinář se přes úvodní skepsi bije za Babišovu věc jako lev, míní Besser. „Vesměs jsou to však pouze slova, která napíše na fecebookovém profilu. Přímá konfrontace s lidmi, které kritizuje, totiž není Komárkovi vlastní,“ píše Besser a dodává, že Komárek jen přesedlal z Kalouska na Fialu.

Osočuje ho, že celou situaci kolem EET zlehčuje. „Bez ohledu na fakt, že spoustu drobných živnostníků zavedení EET zřejmě bude stát živobytí, Komárek ctí jasnou rétoriku, kterou používá ANO a Babiš.“ Podle něj totiž ministr financí nemá žádný osobní zájem na EET a neplyne mu z ní ani žádný zisk.

Komárek je také toho názoru, že data, která mnisterstvo financí tímto způsobem získá, nelze zneužít. „Strach z takzvaného šmírování je fáma. Neexistuje žádný myslitelný způsob, jak by mohlo odesílání údajů o transakcích ohrozit soukromí nebo něčí dohody,“ vysvětluje Komárek a připomíná, že se nejedná o fyzické pokladny, stačí mít připojení na internet.

Ke kauzám svých kolegů paní Kleslové a pana Faltýnka se však vlastně nevyjádřil. „Paní Kleslová rezignovala a o případu pana Faltýnka nic nevím,“ uvedl na svém Facebooku.

„Vypadá to, že Komárek vůbec netuší, co se kolem něj děje, nebo už je tak pohlcen demagogií a populismem, které vytváří Babišovo hnutí, že už mu ani nevadí působit před lidmi komicky. Jeho výroky totiž skutečně nejde brát vážně,“ uzavírá Besser.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…