Komentátor: Buďme rádi, že Babiš dopředu nezpochybňuje nestrannost soudu, jinak...

19.08.2017 20:48

Komentátor Stanislav Šulc se na serveru Deník.cz zaměřil na kauzu kolem šéfa hnutí ANO Andreje Babiše Čapí hnízdo.

Komentátor: Buďme rádi, že Babiš dopředu nezpochybňuje nestrannost soudu, jinak...
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

„Politická kauza! Snaha ovlivnit volby! Účelovka, kampaň. Tak se snaží nejnovější vývoj v kauze Čapí hnízdo vysvětlovat její hlavní aktér předseda hnutí ANO Andrej Babiš," všímá si Šulc s tím, že mu v tom mohutně sekunduje řada politiků, médií i obyčejných lidí. „A ne zcela zasvěcený divák televizních zpráv či novin by pak mohl nabýt dojmu, že se z celé kauzy jaksi vypařila trestní podstata. Tak to ale ve skutečnosti není,“ dodal Šulc. 

Všímá si pak, jak uvádí, „načasování“ podání žádosti o vydání dvou mužů ANO – Babiše a prvního místopředsedy hnutí Faltýnka. Slovo načasování podle něj naznačuje, že policisté a státní zástupci skutečně manipulovali s datem podání žádosti. „Podobné spekulace jsou však nedoložitelné a je pouze na svědomí zodpovědných osob, zda jejich motivy byly čisté,“ sdělil jasně Šulc.

  • Původní text ZDE

„Bývalý vicepremiér tu není od toho, aby rozhodoval o své vině či nevině. Stejně jako tu od toho není policie ani státní zástupci. Ti první pouze mohou předat důkazy, druzí mohou rozhodnout, zda jsou důkazy dostatečné pro soud. Pokud to dojde až před soudce, Andrej Babiš pak bude moci zopakovat, že je nevinný. A pouze soud bude moci rozhodnout, jak se celá věc má,“ zmínil následně komentátor, jenž nepovažuje za správné, že na veřejnost stále častěji unikají detaily z vyšetřovacích spisů kauzy. 

„Součástí argumentace, že jde o čistě politický problém, je také věta ‚Voliči rozhodnou‘. Ano, voliči bezesporu půjdou volit a podle dostupných průzkumů to vypadá, že z velké části budou volit právě Babišovu stranu. Nicméně voliči nemohou rozhodovat o případné vině/nevině v kauze údajného dotačního podvodu farmy Čapí hnízdo. To může jen soud a buďme rádi, že Babiš dopředu nezpochybňuje jeho nestrannost. Pokud by se tak po případném soudu stalo a šéf ANO by byl zároveň premiérem, dostáváme se na evropské politické šachovnici do cimrmanovského autu,“ uzavřel Šulc s obavami o ohrožení demokracie. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…