Komentátor HN v Hyde Parku: Mašínové hrdinové, Zeman na hradě

31.08.2011 5:38

Novinář Jaroslav Plesl se vyjádřil v pořadu ČT24 k mnoha otázkám, které momentálně tíží naši společnost. Podle něj má česká vláda šanci přežít, lze očekávat, že se po příštích volbách objeví nové politické straně a bratry Mašíny považuje za hrdiny.

Komentátor HN v Hyde Parku: Mašínové hrdinové, Zeman na hradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Česká vláda má podle něj velkou šanci přežít. Je to ale z velké části kvůli rozštěpenosti opoziční ČSSD, která postrádá kromě jednoty také schopného lídra.

„Bude důležité, který tábor prosadí svého kandidáta a pokud by a Pražském hradě usedl třeba Miloš Zeman, tak to českou politikou výrazně zahýbe. To by vláda neměla šanci přežít." Měla by ji podle Plesla u Jana Švejnara nebo Jana Fischera.

SLEDUJEME téma Bátora

Po příštích volbách, ať budou v roce 2014 nebo jindy, očekává nové strany na scéně. Možná i tři. A nová strana by se mohla utvořit kolem prezidenta Václava Klause, což ukázala i kauza Ladislava Bátory. Právě kvůli vlivu prezidenta si podle něj Věci veřejné ponechávají Bátoru ve své blízkosti. „Václav Klaus je v české politice vynikající obchodní značka," říká Plesl.

Reformy jsou nutné 

„Petr Nečas nešéfuje jednotné straně," odpovídá na otázku, zda může Nečas skončit podobně jako třeba Vladimír Špidla. Pokud by ale Nečas skončil v ODS, mohl by to být konec celé strany.

S vládními reformami ale Plesl souhlasí. „Spotřebováváme více, než vyděláváme," myslí si. Takže i když s reformami mnoho lidí nesouhlasí, změny jsou nutné, protože bez nich skončíme za pár let daleko hůř. Je ale důležité reformy více vysvětlovat. „Měli by se přestat hádat, to by ukázalo, že situace je opravdu vážná. Je také nutné mluvit o tom, co se děje v zahraničí. Jediný, kdo dokázal zformulovat to, co se děje, je prezident Václav Klaus,"uvedl novinář a komentátor HN.

SLEDUJEME téma bratři Mašínové 

Činy bratrů Mašínů jsou podle něj pochopitelné proto, že viděli, co se stalo s Miladou Horákovou. „Chápu, že bratři Mašínové po tom, co viděli, co komunisté udělali s paní Horákovou, šli a likvidovali lidi tohoto režimu. Pro mě jsou to hrdinové," zdůraznil v ČT.

Výkon Plesla na internetu zhodnotilo 392 hlasujících, pozitivně 41 procent, negativně 59 procent diváků.

Psali jsme:
Bátoro, my ti pokoj nedáme. TOPka syčí, Zelení jdou do ulic
Na Kalouska byl v Hyde Parku zvědav rekordní počet diváků
Topí se v dluzích, začínají krást. Poslanci to chtějí řešit

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…