Komentátor Pečinka: To nebylo vánoční poselství, ale Na slovíčko s Milošem

26.12.2019 16:55

Komentátor Reflexu Bohumil Pečinka označil vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana jako „pěkný projev s nulovým poselstvím“. Upletl si prý na sebe bič, když před lety zrušil úspěšnou tradici prezidentských novoročních projevů, kde se jako prezident mohl opřít o statistická data, hodnocení politických projektů a vůbec se mohl v poměrně velkém rozsahu vyjádřit k problémům Česka i světa.

Komentátor Pečinka: To nebylo vánoční poselství, ale Na slovíčko s Milošem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

„Co Zeman říkal ve svém posledním vystoupení, nebylo vůbec špatné, ale neneslo to žádné poselství a prakticky se tam nemluvilo o Vánocích. Bylo to něčím, co by se dalo nazvat jako Hovory z Lán,“ píše Pečinka.

Prezident ve svém projevu sice prohlásil, že náš brzdí pomalost v soudnictví, stavebnictví a vůbec budování infrastruktury, zvláště dopravní, ale neodhalil podle komentátora paradox, jak může tak pomalá země být na tom současně dobře ekonomicky. „Nebo naopak: co by znamenalo, kdyby došlo k ‚odbrždění‘. Dvě klíčová ministerstva, držící v rukou psaní zákonů ohledně stavebního řízení, drží už šest let v rukou hnutí ANO, které prezident setrvale podporuje. Říká tyto věci premiéru Babišovi i osobně?“ ptá se Pečinka.

Naopak uznal, že Zeman je jako jediná hlava státu v Evropě schopen bez obalu mluvit o tom, co se nazývá klimatické náboženství. „Případná byla jeho poznámka, že pokud směrnice EU zničí rozhodování privátních bank a začne privilegované úvěrování zelených projektů, může to z nás udělat ekologický skanzen Evropa,“ doplnil.

Kritizuje, že prezident však neuvedl, co proti tomu hodlá dělat. „V posledních letech totiž obsahově tvoří jeho prezidentskou agendu jen občasné slovní útoky a nikoli systematické úsilí dosáhnout nějakých viditelných změn na české nebo evropské úrovni,“ dodal s tím, že z vánočního poselství se vytratila jak symbolika Vánoc, tak poselství jako takové.

„Prezident nemluvil o národu, jeho tradicích a dalším směřování. Takže víc než vánoční projev připomínalo jeho vystoupení pořad typu ‚na slovíčko s Milošem‘,“ uzvařel komentátor Pečinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…