Komentátor od Bakaly předpověděl velký střet Babiše a Zemana. Zde je důvod

27.10.2017 17:14

Komentátor Martin Fendrych se rozhodl čtenářům serveru Aktuálně.cz, který patří do mediální stáje podnikatele Zdeňka Bakaly, rozklíčovat povolební situaci. Mimo jiné zmínil, že nás čeká velké rozkmotření šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a prezidenta Miloše Zemana.

Komentátor od Bakaly předpověděl velký střet Babiše a Zemana. Zde je důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězem parlamentních voleb 2017 se stal Andrej Babiš. Jeho Hnutí ANO získalo ve Sněmovně 78 křesel.

Fendrych již dnes dopoledne odhadl to, co se v tu dobu nevědělo. Že s největší pravděpodobností vznikne menšinová vláda Andreje Babiše. Tento úmysl pak Babiš prozradil krátce po pátečním poledni. Komentátor pak k tomu jen podotkl to, že menšinová vláda, podle jeho slov, bude nejvíce obchodovat s SPD a s KSČM. Vládu s SPD Tomio Okamury si však Fendrych neumí představit. „Neumím si představit, že by Andrej Babiš riskoval,“ dodal komentátor. 

Fendrych sám by viděl jako přijatelnou vládu ANO a ODS. „Ale bez pana Babiše, pokud bude trestně stíhán. Trestně stíhaný premiér je malér pro celou zemi,“ dodal.

Podle Fendrycha je však naprosto jasné, že ANO bez Babiše je jako tělo bez duše. „To hnutí je on,“ sdělil Fendrych. Pozastavil se ale nad tím, že strana nechala svého politika kandidovat na premiéra, když má na krku obvinění z trestného činu. „To pak velmi komplikuje vyjednávání. Jedna věc je program, druhá pak důvěryhodnost partaje,“ dodal s tím, že v normální zemi by se to nestalo. 

Své pak Fendrych řekl i ke vztahu Babiše a Zemana. „Mám za to, že se Babiš postupně dostane do střetu se svým hlavním podporovatelem Milošem Zemanem. Prezidentův zájem je zdržovat, natahovat tuto patovou situaci, být důležitý, kdežto pan Babiš by chtěl vládnout, předvést, jak to umí, že je nejlepší. Podle mě nás čeká velké rozkmotření Andreje Babiše a Miloše Zemana, ale roli v tom hraje trestní stíhání, koule na Babišově noze,“ sdělil. 

  • Původní text ZDE

A kde vidí Fendrych Českou republiku v roce 2020? „Zůstaneme v EU, pevně tomu věřím. Zůstaneme v NATO,“ řekl jasně. Prohru ČSSD pak komentátor vidí v tom, že oranžáda ztratila svoji identitu. „Když ji začala zase hledat, bylo pozdě. Jistě to není hra s nacionalismem, není nic méně levicového,“ řekl.

A závěrem hovořil k Pirátům. Nedokázal odpovědět, zda Piráti vydrží, nebo nikoliv. „Zatím jsem nenafasoval věšteckou kouli. Pan Bartoš na mne působí konzistentně, několik dalších viditelných pirátských tváří taky. Odpověď nemám, jen doufání. Ono by bylo roztržení jejich koncem,“ uzavřel Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…