Komentátor radí, jak na korupci: Zrušte všechny zákazy a předpisy

08.06.2012 11:05

Komentátor Karel Steigerwald by problém korupce vyřešil rázně- zrušením všech předpisů. Když nikdo nemá moc, není třeba dávat úplatky. Do té doby prý budeme úplatky milovat, protože každému z nís čas od času usnadňují život.

Komentátor radí, jak na korupci: Zrušte všechny zákazy a předpisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

 Podle jeho komentáře v MF DNES existuje kromě korupce velké, kterou zná každý, i korupce menší. „Ta se obyčejným lidem často hodí,“ píše komentátor a připomíná skandál s prodejem řidičských průkazů v Karlových Varech.

„Úplatek byl deset dvacet tisíc. Tím se vysvětluje situace na silnicích. Tolik řidičů, kteří se nenaučili řídit. Je to riskantní i pro ty autoškolníky a komisaře. Mohli se s těmi nevycvičenými řidiči srazit a zahynout,“ vysmívá se komentátor.

Proto lidé podle něj mají korupci rádi. Je prý lepší podplatit komisaře, než se učit předpisy. „To by mohlo uklidnit Dr. Ratha. Pokud ho odsoudí, není vše ztraceno. Vrátí se a lidi ho zas zvolí. Řeknou si, měl smůlu, chudák, tak ať si zas v politice užije,“ myslí si.

Problém korupce je podle komentátora zdrcující. „Znamená, že každý předpis, nařízení, průkaz, červené světlo, zákaz, to vše je jen příležitost k výběru úplatků.“  Dopadne to podle něj tak absurdně, že když se dá cedule „Zákaz koupání pod elektrárnou,“ tak lidé skočí pro smrt do víru a ještě investují peníze do úplatku pro povodného.

„Lépe by bylo všechny předpisy, zákazy, průtahy a nařízení zrušit. Lidi by nevěděli, že se v náhonu mohou utopit, a nelezli by tam. Kdo by chtěl řídit, šel by k odborníkům, kteří by mu řekli, kde je brzda.“

A korupce by podle komentátora MF DNES vyhynula.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…