Komentátor sledoval Halíka u Tvarůžkové. Připomíná prý muslimské imámy, a nejen vousem

23.04.2016 15:06

Komentátor Svatopluk Otava svérázným způsobem zhodnotil vystoupení teologa Tomáše Halíka v pátečním Interview ČT24. Přirovnal ho k islámským duchovním, kteří Západu velí, aby jeho obyvatelé složili zbraně, protože už stejně prohráli.

Komentátor sledoval Halíka u Tvarůžkové. Připomíná prý muslimské imámy, a nejen vousem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mši při příležitosti výročí čtvrtstoletí od listopadové revoluce sloužil v kostele Nejsvětějšího Salvátora Tomáš Halík

„Žádná muslimská invaze do Evropy se prý zatím nekoná, tvrdil s jistotou totalitní sociolog a vyslal varování, že imigrantská vlna v souvislosti se změnami životního prostředí blahobytný sever planety teprve čeká. A my nemáme šanci, protože vymíráme a uvolněný prostor jednoduše zaplní ti potřební…“ Těmito slovy zahájil autor hodnocení Halíkova vystoupení.

Kritiky muslimské invaze, jak ji vnímá sám Otava, označil Halík za rakovinotvorné buňky, které je třeba odstranit ze zdravého těla. Pokud se ale muslimské invaze obává na 70 procent národa, pak z toho zdravého těla moc nezbude.

Celý komentář najdete zde.

„A o to právě jde. V muslimsko-alemánské Evropě totiž nemá být pro Čechy, ale i další Slovany místo. Historicky jsme se neosvědčili. Nemáme za sebou skvělou koloniální minulost jako třeba germánští Nizozemci, neplundrovali jsme po staletí bohatství cizích zemí, nekradli a nevraždili. Co s takovými nýmandy? I naše ‚pevné ukotvení‘ k ‚civilizovanému‘ Západu má být pouze dočasné. Ale ten prostor České kotliny je jinak velmi zajímavý…,“ pokračuje autor.

Podle Otavy by si tedy měl každý vybrat, zda se počínající muslimské invazi podvolí po vzoru Halíka, nebo se jí postaví, jak to podle jeho názoru činí prezident Zeman.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…