Komentátor z LN se vysmál Klausovi se stužkou. Zařadil se prý po bok Semelové

10.05.2014 8:46

Komentátor Zbyněk Petráček se v sobotních lidových novinách zamýšlí nad tím, co ukázala účast, či neúčast českých politiků na ruské ambasádě u příležitosti Dne vítězství nad Hitlerovským Německem. Autor má za to, že je dobré vyjadřovat úctu lidem, kteří položili život za naši svobodu, ale je zároveň nezbytné dávat si pozor před těmi, kteří by chtěli jejich oběti opakovaně využít.

Komentátor z LN se vysmál Klausovi se stužkou. Zařadil se prý po bok Semelové
Foto: red
Popisek: Rusko

Václav Klaus či Marta Semelová (KSČM), nejen tyto dvě stálice české politické scény dorazily na ruskou ambasádu oslavit Den vítězství s tradiční svatojiřskou stužkou. Prezidenta Miloše Zemana či premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) bychom na akci nenašli. Podle Petráčka akce ukázala, kdo uvěřil ruské verzi okupace a kdo ne. Klade si v této souvislosti otázku, zda fakt osvobození Československa v roce 1945 ospravedlňuje kroky dnešní ruské vlády.

„Vyjadřujme úctu Rusům, (ale i Ukrajincům a jiným), kteří porazili nacismus. Odsuzujme režimy, jako byl Stalinův, který si za osvobození vybral tvrdou mocenskou dividendu. A buďme ostražití k nové ruské aroganci a chuti po moci. Ta totiž hrozí, že pod znamením svatojiřské stužky si bude dividendu za osvobození v roce 1945 vybírat pořád a všude tam, kde Rusové, Ukrajinci a jiní nechali své padlé,“ varuje autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…