Komik Jan Kraus: Zeman si plete Hrad s hospodou na Vysočině

22.06.2013 19:58

Uplynulo sto dní od nástupu Miloše Zemana do funkce prezidenta republiky. Málokdo si toho ovšem kvůli překotným událostem posledních dnů všiml. Ani média se tomuto výročí výrazněji nevěnují. Lidovky.cz oslovily vybrané osobnosti, aby zhodnotily začátek Zemanova vládnutí.

Komik Jan Kraus: Zeman si plete Hrad s hospodou na Vysočině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Deseti lidem položily následující otázku: „Čím vás prezident Miloš Zeman za 100 dní ve funkci mile překvapil a co mu naopak vytýkáte?“ Nejstručněji odpověděl novinář Jan Urban: „Ničím, všechno.“

Lékař varuje

Poněkud sdílnější byl lékař a psychosomatik Jan Hnízdil: „Varování lékaře: Naslouchání projevům a sledování chování prezidenta Miloše Zemana škodí zdraví. Při déletrvající expozici hrozí bolesti hlavy, závratě a nevolnost," nadiktoval novinářům.

A se sarkasmem sobě vlastním se s anketními otázkami vypořádal herec a moderátor Jan Kraus: „Jmenoval bez problémů údajně dobré soudce do Ústavního soudu (nerozumím tomu, který soudce je dobrý a který ne...)," ocenil na prezidentovi. A pak zformuloval opravdu hutnou výtku: „Občas mám pocit, že svět vnímá jako Vysočinu a prezidentskou funkci jako jednu z jejích hospod,“ naložil Zemanovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…