Komplikace při povodních: Rabování věcí za miliony

05.06.2013 22:45

Policie vyšetřuje případ rabování v Praze 8, kde se do domu v zaplavené oblasti, z něhož byli evakuováni obyvatelé, vloupali neznámí pachatelé a ukradli z něj věci v hodnotě asi milionu korun. Pachatelům hrozí až pětileté vězení. Podle mluvčí policejního prezidia Pavly Kopecké jde o šestý případ rabování při nynějších povodních v Česku.

Komplikace při povodních: Rabování věcí za miliony
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Nejhorší je čekat na nejhorší, zní Ústím nad Labem před kulminací.

Zatím není jasné, kdy se vloupání odehrálo, ani jak se zloději do domu, který je obklopen vodou, dostali. Podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové jde v souvislosti se současnými záplavami o první velké rabování v Praze.

"Vloupání ve středu odpoledne nahlásil soused, který viděl, že v domě jsou otevřené dveře. Patrový dům v bohnické ulici V Zámcích stojí v zaplavené oblasti a není přístupný, proto musela na místo přijet hlídka poříční policie," řekla mluvčí. Dodala, že z domu zmizelo velké množství věcí, vyčíslená milionová škoda je teprve předběžná.

Policie případ vyšetřuje jako krádež vloupáním. Pachatelům vzhledem k tomu, že čin spáchali v době záplav a způsobili velkou škodu, hrozí až pětileté vězení. Náměstek policejního prezidenta Tomáš Tuhý dnes oznámil, že policie do středy zaznamenala v postižených oblastech pět případů rabování. Většinu pachatelů se podařilo zadržet.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…