Komunální volby se dnes konají v 15 městech

31.01.2015 6:02

V 15 městech a vesnicích se dnes budou konat komunální volby. Největší pozornost z nich na sebe budou poutat Chomutov a Bílina na Teplicku, kde se uskuteční opakované hlasování. Výsledky říjnových voleb v těchto městech byly totiž soudně zrušeny kvůli kupčení s voličskými hlasy. V Chomutově se podle nevládních organizací nyní nabízely politikům znovu hlasy za úplatu, policie to prověřuje.

Komunální volby se dnes konají v 15 městech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost, ilustrační foto

V obou městech se o zvolení opět ucházejí stejní kandidáti, kteří na místa v zastupitelstvech aspirovali už v před čtvrtrokem. V Chomutově vyhrálo anulované říjnové klání hnutí PRO Chomutov. V pětatřicetičlenném zastupitelstvu získalo osm mandátů, stejně jako hnutí ANO a ČSSD. Právě ve prospěch některých kandidátů sociální demokracie bylo odevzdáno několik desítek zcela shodně vyplněných hlasovacích lístků, kvůli čemuž soud říjnové výsledky zrušil.

Souběžně s hlasováním v Chomutově a Bílině se uskuteční dodatečné volby ve 13 obcích, kde se v říjnu nehlasovalo kvůli nedostatku kandidátů. Do náhradního termínu se přihlásilo 150 adeptů na zastupitele především za místní uskupení, ze stran své zájemce nenominovala žádná. Hlasovat se bude v sobotu od 7:00 do 22:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…