Komunista Josef Skála se vyjádřil k popravě Milady Horákové

03.03.2018 16:00

Z PROFILŮ Místopředseda KSČM pro ideologickou práci Josef Skála se vyjádřil ke komunistické popravě Milady Horákové. Skála uznal, že Horáková neměla být popravena. Obratem však připomněl občany popravené na Západě a údajný tlak, kterému muselo Československo ovládané komunisty čelit.

Komunista Josef Skála se vyjádřil k popravě Milady Horákové
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mistopředseda KSČM Josef Skála

Jedna ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz upozornila Skálu na to, že jeho stranická kolegyně Marta Semelová justiční vraždu Milady Horákové zpochybňovala a tvrdila, že se tato žena před soudem přiznala k činům, za které byla posléze odsouzena k trestu smrti a rozsudek na ní byl vykonán. Co si o tom Skála myslí?

Místopředseda komunistů uznal, že Horáková neměla být popravena. „Milada Horáková popravena být neměla – tak jako Ethel Rosenbergová, Jelena Caušescu, manželka Borise Puga atd. atp. Přestože příběh doktorky Horákové není zdaleka tak běloskvoucí, jak se to traduje dnes. Tehdejší Československo čelilo velice brutální a záludné přesilovce  V práci pro cizí mocnosti, jež na nás mířily jadernými hlavicemi, spatřovalo smrtelnou hrozbu," odpověděl Skála.

Připomněl také, že Spojené státy dnes podobnému tlaku nečelí a přece se rozhodly tvrdě stíhat Edwarda Snowdena, který světu vyjevil, jak pracuje NSA, Národní bezpečností agentura Spojených států. Vyšlo najevo, že Američané monitorují i své spojence, a to i navzdory tomu, že podle Skály nejsou ohroženy. „Edwarda Snowdena chtěli posadit do basy na doživotí, protože zveřejnil autentické dokumenty o tom, jak jeho vláda šmíruje a vydírá okolí svět,“ napsal Skála.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…