Komunista Josef Skála se vyjádřil k popravě Milady Horákové

03.03.2018 16:00 | Zprávy

Z PROFILŮ Místopředseda KSČM pro ideologickou práci Josef Skála se vyjádřil ke komunistické popravě Milady Horákové. Skála uznal, že Horáková neměla být popravena. Obratem však připomněl občany popravené na Západě a údajný tlak, kterému muselo Československo ovládané komunisty čelit.

Komunista Josef Skála se vyjádřil k popravě Milady Horákové
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mistopředseda KSČM Josef Skála

Jedna ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz upozornila Skálu na to, že jeho stranická kolegyně Marta Semelová justiční vraždu Milady Horákové zpochybňovala a tvrdila, že se tato žena před soudem přiznala k činům, za které byla posléze odsouzena k trestu smrti a rozsudek na ní byl vykonán. Co si o tom Skála myslí?

Místopředseda komunistů uznal, že Horáková neměla být popravena. „Milada Horáková popravena být neměla – tak jako Ethel Rosenbergová, Jelena Caušescu, manželka Borise Puga atd. atp. Přestože příběh doktorky Horákové není zdaleka tak běloskvoucí, jak se to traduje dnes. Tehdejší Československo čelilo velice brutální a záludné přesilovce  V práci pro cizí mocnosti, jež na nás mířily jadernými hlavicemi, spatřovalo smrtelnou hrozbu," odpověděl Skála.

Připomněl také, že Spojené státy dnes podobnému tlaku nečelí a přece se rozhodly tvrdě stíhat Edwarda Snowdena, který světu vyjevil, jak pracuje NSA, Národní bezpečností agentura Spojených států. Vyšlo najevo, že Američané monitorují i své spojence, a to i navzdory tomu, že podle Skály nejsou ohroženy. „Edwarda Snowdena chtěli posadit do basy na doživotí, protože zveřejnil autentické dokumenty o tom, jak jeho vláda šmíruje a vydírá okolí svět,“ napsal Skála.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Vaše platy a náhrady

Dobrý den, mám toho na srdci více. Jednak nechápu, proč by měli politici brát tak vysoké platy? Podle mě by byl adekvátní maximálně tak dvojnásobek průměrné mzdy, možná byste se pak i víc snažili, aby mzda lidí rostla. Taky nechápu, proč by se měl neustále zvyšovat? Proč ne třeba jednou za 5 let o n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plánovitý úpadek vyučuje i „Fialova“ škola. A ještě dotuje

6:02 Plánovitý úpadek vyučuje i „Fialova“ škola. A ještě dotuje

Téma nerůstu se v poslední době řeší nejen na přednáškách pro mladé zájemce z řad veřejnosti, ale pr…