Komunisté a ODS mají kandidáty do senátních voleb, v TOP 09 zaspali

29.04.2012 20:20

Blíží se senátní volby, ve kterých bude ČSSD obhajovat většinu a ODS může přijít o více než polovinu senátorů. Ve všech obvodech jsou již známi kandidáti komunistů, ODS bude už příští měsíc pouze schvalovat nominaci 15 kandidátů. Sociální demokraté zatím nemají ve čtyřech obvodech žádné kandidáty, lidovci a TOP 09 jsou na tom ještě hůře.

Komunisté a ODS mají kandidáty do senátních voleb, v TOP 09 zaspali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Senátu Parlamentu České republiky

Lidovci a TOP 09 spolu se Starosty jsou na tom s nominováním kandidátů do senátních voleb nejhůře. Od některých již vybraných se však očekává zajímavý souboj. V Brně se totiž střetne za TOP 09 rektor Vysokého učení technického Karel Rais s bývalou ústavní soudkyní Eliškou Wagnerovou, kterou nominují zelení, a Richardem Svobodou, jenž je momentálně předsedou senátorů ODS.

Další střet, kterého si budou všímat média, se pravděpodobně odehraje na Prostějovsku mezi senátorkou ČSSD Boženou Sekaninovou a hercem Ladislavem Županičem nominovaným za ODS.

Úplné minimum kandidátů, co se týče parlamentních stran, však zatím představily Věci veřejné. Kvůli odchodu Karolíny Peake a rozkolu strany navíc přišly o skifaře Václava Chalupu na Českobudějovicku a na Chomutovsku jim odřekl zpěvák Martin Maxa.

Zajímavým kandidátem bude také bývalý šéf automobilky Škoda Vratislav Kulhánek, jenž kandiduje za hnutí ANO 2011 podnikatele Andreje Babiše. Ten zkoušel „naverbovat“ i Tomia Okamuru, nakonec se ale nedohodli. Okamura se hodlá do měsíce vyjádřit, zdali půjde sám za sebe do voleb na Zlínsku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…