Komunisté nás řídili špatně. Radši jsem si dal víno, odpovídá Sobotka čtenáři

11.06.2012 19:53

Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka osvětlil čtenářce ParlamentníchListů.cz význam jednoho svého prohlášení ohledně komunistických komplexně racionalizačních brigád, k jejichž vyplňování si vždy koupil láhev vína.

Komunisté nás řídili špatně. Radši jsem si dal víno, odpovídá Sobotka čtenáři
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

„Komunistická totalita se neprojevovala jenom tím, že tu byla vláda jedné strany. Komunisté řídili na všech úrovních i hospodářství a řídili ho špatně. Aby se zvyšovala produktivita práce, vznikly tyto takzvané komplexně racionalizační brigády. Existovaly především ve výrobě, v dolech a tak dále. Jejich cílem bylo nemanažerským řízením zlepšovat výsledky a zároveň mít pod kontrolou dělníky a lidi ve výrobě vůbec,“ vysvětlil Sobotka.

Sobotka upozornil, že se z jeho strany jednalo samozřejmě o nadsázku a ironii, ale přesto nezapomněl, že všechny tyto totalitní výdobytky byly prostě jen zbytečné papírování.

„Abych příval stupidní administrativy s tím spojený zvládl, aby se mi lépe vyhodnocovaly „novátorské přístupy“, „obětavost soudružek a soudruhů při zajišťování péče pro soudruhy občany“ a „zkvalitňování řízení“, vyplňoval jsem kolonky s lahví červeného,“ odpověděl čtenářce senátor.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…