Komunisté nasadí do voleb krajského lídra, který čelí obvinění. Filip má jasno: Bude očištěn

26.07.2017 22:37

Jaroslav Borka, kterého policie stíhá v miliardové dotační aféře ROP Severozápad, bude v Karlovarském kraji při podzimních volbách lídrem KSČM. Píše o tom server iRozhlas.cz. Co si o tom myslí, prozradil v rozhovoru pro server předseda strany Vojtěch Filip. „Je přesvědčen, že v trestním řízení bude očištěn,“ sdělil mimo jiné názor svého stranického kolegy Vojtěch Filip.

Komunisté nasadí do voleb krajského lídra, který čelí obvinění. Filip má jasno: Bude očištěn
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vojtěch Filip - sjezd KSČM Liberec 2012

Jak předseda KSČM v rozhovoru uvedl, Jaroslav Borka, který je již obviněn, bude spolupracovat s policií. „Protože se cítí nevinen a neví, co by ze své práce v komisi tajil. Je přesvědčen, že v trestním řízení bude očištěn,“ řekl Vojtěch Filip.

Předseda KSČM v rozhovoru citoval i slova Jaroslava Borky k případu a k jeho stíhání. „S podivem zjišťuji, že mě chtějí vydat nyní, když dva roky vyšetřují někoho jiného,“ odcitoval slova svého stranického kolegy Filip a dodal. „On to vidí jako politický útok v souvislosti s ukončením sněmovny a volební kampaní. Vyšetřování se nebojí. Dokonce si ještě nevzal advokáta.“

Vojtěch Filip odpověděl také na otázku, zda to nemůže KSČM poškodit vzhledem k tomu, že Jaroslav Borka bude v kampani evidentně jednou z důležitých tváří. „To je politické rozhodnutí a krajský výbor potvrdil výsledek krajské konference, tedy že pana Borku chtějí jako vedoucího kandidáta,“ řekl Vojtěch Filip s tím, že toto měnit nebude. Připustil ale také, že Jaroslav Borka bude v kampani snadným terčem. „Na druhou stranu, jestliže on a lidi kolem něj jsou skálopevně přesvědčeni o tom, že v trestním řízení bude očištěn, já nevím, proč bych to zpochybňoval,“ dodal předseda KSČM.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …