Komunisté si dupli. Hrozí, že nepodpoří státní rozpočet

11.12.2020 15:20

Ve středu se má jednat o rozpočtu na příští rok. Komunisté si kladou tvrdé podmínky. Armádě chtějí vzít miliardy. Jinak se Babiš musí obejít bez nich. Proč?

Komunisté si dupli. Hrozí, že nepodpoří státní rozpočet
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

KSČM trvá na odebrání deseti miliard z rozpočtu na obranu, jinak návrh státního rozpočtu na příští rok v Parlamentu nepodpoří, uvedl předseda komunistů Vojtěch Filip po vyjednávání s ministryní financí Schillerovou.

Poslanci KSČM chtějí oněch deset miliard korun převést do vládní rozpočtové rezervy. „Abychom je mohli použít spíše na to, že armáda pomůže zdravotníkům, sociálnímu systému v řešení pandemie covid, než aby udělala nákupy,“ prohlásil  Filip. 

Pokud Sněmovna s tímto návrhem nebude souhlasit, poslanci za KSČM návrh rozpočtu na příští rok vůbec nepodpoří. Sněmovna bude rozpočet schvalovat příští týden ve středu.


 

reklama

autor: AZy

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…