Komunisti jsou svině, uvedl Jakub Janda

13.05.2018 18:52

KSČM se v sobotu vyjádřila, že nemůže podpořit vládu, která bude mít v programovém prohlášení posílení zahraničních misí. To pořádně nadzvedlo ze židle aktivistu z lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakuba Jandu. „Tyto svině mohou mít vliv na bezpečnostní politiku,“ nebral si servítky ve svém facebookovém komentáři aktivista.

Komunisti jsou svině, uvedl Jakub Janda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Hned v úvodu svého příspěvku Jakub Janda připomněl, že si velmi dobře pamatuje, jak mu několik let mnozí říkali, že je zbytečné se zabývat ,,vlastizrádnými aktivitami KSČ". „Teď tyto svině mohou mít vliv na bezpečnostní politiku našeho státu, a to dokonce tak, že se otevřeně snaží sabotovat bojeschopnost naší armády a naše spojenecké závazky,“ nestačil se divit.

Anketa

Měla by ČR posílat víc vojáků na zahraniční mise?

8%
92%
hlasovalo: 17823 lidí

Předseda komunistů Vojtěch Filip tento postoj oznámil v sobotu po jednání vedení KSČM. Prohlásil, že pokud by závazek k posilování zahraničních vojenských misí zůstal v programovém prohlášení případné menšinové koaliční vlády ANO a ČSSD, KSČM by ji nemohla podpořit.

„Je potřeba, aby si pan předseda Filip sedl s panem předsedou Babišem a ty věci si řekli, jak opravdu byly míněny. Je třeba zjistit, jaký je přesný rozsah toho, co KSČM vadí,“ reagoval na Filipovo vyjádření místopředseda ANO Richard Brabec, podle kterého je ještě na dohodu čas, jelikož KSČM zároveň uvedla, že o případné toleranci vlády rozhodne po 15. červnu.

Pravdou zůstává, že v postoji k zahraniční politice se ANO s KSČM lišilo, vyjádření KSČM ale tento rozpor podle některých dostalo do kategoričtější polohy. O celé záležitosti by měli jednat předsedové ANO a KSČM Andrej Babiš a Vojtěch Filip nejspíše v příštím týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…