Komunisti jsou zločinci, vrahové a zloději, shrnul ředitel Paměti národa

26.06.2020 12:24

Ředitel Post Bellum a spolutvůrce archivu Paměť národa Mikuláš Kroupa si trvá na tom, že se komunisté stále hlásí ke zločinné ideologii. Tudíž jsou sami zločinci, vrahové a zloději. „To je všechno doložitelné a pravdivé,“ zdůrazňuje Mikuláš Kroupa.

Komunisti jsou zločinci, vrahové a zloději, shrnul ředitel Paměti národa
Foto: Facebook / Dekomunizace
Popisek: Plakát sdružení Dekomunizace s portrétem právničky a političky Milady Horákové na Právnické fakultě Univerzity Karlovy

Máme zde ústavně zaručeno, že komunismus je zvrácená ideologie, a vedle toho máme v parlamentu komunisty, kteří mají po třiceti letech vlastně největší moc a kteří se celkem neskrývaně hlásí k bolševické revoluci, pohrdají československými legionáři. ... To jsou lidé, kteří o Miladě Horákové říkají ve veřejném prostoru naprosté nehoráznosti. Například, že si vlastně smrt zasloužila, protože se přiznala, což jsou opravdu sprostoty,“ zdůraznil Kroupa v rozhovoru pro Reflex.cz.  

Výjimku v tomto směru tvoří prý např. Jiří Dolejš, ale to je podle Mikuláše Kroupy mnohem spíše sociální demokrat než komunista.

Obecně však platí, myslí si Kroupa, že dnešní komunisté se hlásí k té samé ideologii, k jaké se hlásili justiční komunističtí vrazi Milady Horákové.

„Je důležité říci, že Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) není jiná strana než Komunistická strana Československa (KSČ). Ony opravdu mají velice podobná východiska,“ zdůraznil Kroupa.

Kroupa je o tom přesvědčen i navzodory prohlášením dnešních komunistů, kde se uznává, že se za minulého režimu staly chyby a že někteří jednotlivci zneužili moc k páchání zavrženíhodných skutků.

„Nicméně, strana se nikdy nerozešla s komunistickou ideologií, která je ve své podstatě zrůdná, násilná, která má samozřejmě za cíl znesvobodnit občany této země,“ zdůraznil Kroupa s tím, že krátce po sametové revoluci měl Ústavní soud pozastavit činnost komunistické strany. To, že to tehdy neudělal, umožnilo komunistům udržet se na scéně.  

„Komunisti jsou zločinci, vrahové a zloději, což je všechno doložitelné a pravdivé, ale je tady určitý proud nové levice, která se snaží vzkřísit pojem socialismu, nějaké nové kolektivizace a u některých vidím i takovou tu typickou revolucionářskou povahu. Teď jsem nedávno četl rozhovor s Apolenou Rychlíkovou v Deníku N," kroutil hlavou Kroupa.

Dnes komunisté drží u moci Andreje Babiše (ANO) a na jejich sjezd přijel prezident Miloš Zeman, který vystupuje velmi vstřícně vůči autoritářům v Rusku a v Číně. I kvůli tomu se prý Kroupa za nejvyšší politické představitele země zastyděl.

„To je opravdu nehorázné chování,“ pravil na adresu Andreje Babiše a Miloše Zemana Kroupa. Babiš dává najevo, že demokratická diskuse je mu nepříjemná, dává najevo, že parlament považuje za žvanírnu a lidé by k tomu podle Kroupy neměli mlčet. V Babišově podání nám totiž hrozí i odchod z EU, protože EU stále více poukazuje na možný střet zájmů Andreje Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…