Komunistický náměstek chce rušit školy v Karlovarském kraji

29.11.2012 18:29

Nový krajský radní pro školství Václav Sloup z KSČM má za to, že v Karlovarském kraji je příliš středních škol. Podle serveru iDNES.cz chce některé zrušit. Sloup pracoval před rokem 1989 u pohraniční stráže.

Komunistický náměstek chce rušit školy v Karlovarském kraji
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Sloup čelí prvním kritickým hlasům od pedagogů. Například učitel chebského gymnázia Milan Kůtek se bojí o svobodu, protože KSČM se od minulosti nedistancovala. "Došlo-li k usmrcení při ochraně státní hranice, byla to mimořádka jako řemen. Měl jsem štěstí, že jsem se těmto případům vyhnul. U žádného jsem nebyl," řekl Sloup v rozhovoru pro MF DNES. A režimu se zastává.

"Komunismus je krevní skupina, stav duše," napsal učitel Kůtek. Zdůraznil, že začne se studenty debatovat o komunistické totalitě. "Ten jeho článek mě nějak neoslovil," reagoval Sloup.

Radní se sice teprve rozkoukává, ale zdá se mu, že 36 škol v malém kraji je příliš. Chce zjistit, nakolik v příštích letech klesne počet žáků a o kolik peněz školy přijdou. Spadeno má Sloup na osmiletá gymnázia. Těch je v kraji osm. "Stačily by tři, pro každý okres jedno," míní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…