Komunistka Konečná tvrdě zúčtovala s Babišem. Toto napsala o jeho lidech

08.11.2014 13:52

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) prohlásil, že by se rázně vypořádal s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, pokud by byl členem jeho hnutí. Komunistická europoslankyně Kateřina Konečná si v návaznosti na to položila na sociální síti Facebook otázku, proč se tedy skutečně nevypořádá s chybami ministrů, kteří jsou z jeho strany. Výčet přešlapů, který přidala, by Babiše zřejmě nepotěšil.

Komunistka Konečná tvrdě zúčtovala s Babišem. Toto napsala o jeho lidech
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ujišťoval v pátek večer občany, že se nekoná žádná vládní krize, jak o ní hovořila pravicová TOP 09 nebo ODS. Ještě pár hodin předtím se přitom ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) bránil, že ministr financí Babiš zneužívá svá média k útokům na jeho osobu. Šéf státní kasy posílal ministra na oplátku na psychiatrii a do protialkoholní léčebny. Do celého sporu se vložila i komunistická europoslankyně Kateřina Konečná, která poodhalila, co by se za těmito spory mohlo skrývat.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

„Babiš by si měl zamést první před vlastním prahem. Totální chaos na Ministerstvu dopravy, ministryně spravedlnosti zlehčující dobu 1939 - 1945, Stropnický, který netuší, kolik je v republice vojenských skladů... Ale možná je cíl nadávat na ostatní, aby nebylo vidět na vlastní... Ukázka `prostě to dokážeme`, jak má být... Když to nedokážeme, alespoň ukážeme na ostatní. Smutná realita české politiky,“ poznamenala politička.

Připomněla tak výměny na Ředitelství silnic a dálnic, těžkosti s modernizací dálnice D1, výbuch muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku i ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou, která v médiích naznačovala, že v nacistickém Protektorátu Čechy a Morava se toho Čechům zase tolik nedělo, ve srovnání s děním v okolních zemích. A to všechno jsou kauzy, které se týkají ministrů za hnutí ANO. Proč s nimi tedy Babiš neudělá „krátký proces“, jak to naznačoval v případě Němečka?

Kompletní vyjádření Kateřiny Konečné:

Babiš by si měl zamést první před vlastním prahem. Totální chaos na Ministerstvu dopravy, ministryně spravedlnosti zlehčující dobu 1939 - 1945, Stropnický, který netuší, kolik je v republice vojenských skladů... Ale možná je cíl nadávat na ostatní, aby nebylo vidět na vlastní... Ukázka prostě to dokážeme", jak má být... Když to nedokážeme, alespoň ukážeme na ostatní. Smutná realita české politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…