Komunistům prý dochází trpělivost s kšefty předsedy Filipa. Ideoví popletové, výstřely do luftu, posmívá se jim Dolejš

09.04.2019 7:40

V komunistické straně to vře. Dokonce tak, že stranou koluje výzva s názvem Filip není KSČM, v níž signatáři žádají odchod předsedy strany Vojtěcha Filipa. Píší to Lidové noviny.

Komunistům prý dochází trpělivost s kšefty předsedy Filipa. Ideoví popletové, výstřely do luftu, posmívá se jim Dolejš
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

Naposledy straníky Filip rozlítil kvůli tomu, že lobboval za První chráněnou dílnu ústeckého podnikatele Tomáše Horáčka u šéfa tamního finančního úřadu. „Je právem každého poslance, tedy i moje, interpelovat vedoucí správních úřadů, ne jen ministry,“ uvedl Filip. Ten byl pak podle svých slov s odpovědí ředitele úřadu spokojený, a tak se hájí tím, že nečinil žádné další kroky. 

O celé věci se pak podle europoslankyně Kateřiny Konečné má hovořit v pátek na jednání výkonného výboru. Horáček totiž čelí podezření z manipulací s nemocničními zakázkami. Od výzvy, která nyní koluje stranou, se vedení partaje však spíše distancuje. 

„Pár neuspokojených jednotlivců a ideových popletů se vždy vynoří před volbami, aniž by dbali na relevantní informace a stranický postup. Takže takovým výstřelem do luftu se stranické orgány ani nemusejí zabývat,“ sdělil například poslanec Jiří Dolejš. 

Kromě vlastních straníků však svým postojem Filip rozčílil i například parlamentní hnutí Starostové a nezávislí. To tvrdí, že lobbovat za soukromý byznys není hodno pozice ústavního představitele. „Žádáme, aby Vojtěch Filip rezignoval na post místopředsedy Poslanecké sněmovny,“ uvedl předseda STAN Petr Gazdík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…