Končí připomínkování úhradové vyhlášky na příští rok

22.11.2013 6:14

Do dnešního dne mohou odborníci podávat na Ministerstvo zdravotnictví připomínky k úhradové vyhlášce na příští rok. Ačkoliv by už vyhláška neměla obsahovat regulace odmítnuté Ústavním soudem, podle České lékařské komory, Koalice soukromých lékařů či Asociace českých a moravských nemocnic v dokumentu regulace zůstaly.

Končí připomínkování úhradové vyhlášky na příští rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident České lékárnické komory Lubomír Chudoba

Do 8. prosince mají pojišťovny zapracovat vyhlášku do svých zdravotně pojistných plánů. Podle zdravotnických spolků je ale pro některé dluhy péče vyhláška likvidační. Zvýhodněny jsou údajně velké nemocnice, zatímco malé nemocnice a soukromí lékaři tratí.

Ministerstvo už minulý týden kritiku odmítlo. Podle legislativního náměstka Martina Plíška ve vyhlášce připomínky zohlednili podle finančních možností resortu, v plné šíři je zohlední ve vyhlášce na rok 2015.

Ústavní soud letošní vyhlášku zrušil k 31. prosinci příštího roku kvůli některým regulacím. Soudcům vadilo například to, že platby za péči, kterou lékař vykázal nad smluvně dojednaný limit, jsou výrazně kráceny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…