Konec Jaromíra Soukupa? Visí nad ním smrtelná hrozba

12.02.2019 7:45

Rozhodnutí Jaromíra Soukupa, ředitele TV Barrandov, vstoupit do politiky, rozzlobilo čínskou společnost China International Group Corporation (CIGC). Ta se nyní chce zbavit svého podílu v Soukupově mediálním impériu. Informaci přinesl server DeníkN.cz.

Konec Jaromíra Soukupa? Visí nad ním smrtelná hrozba
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Vánoční díl Týdne s Jaromírem Soukupem

Čínská společnost CIGC, jež spadá pod holding CEFC, vlastní v mediální skupině Empresa Media 49procentní podíl. Třicet procent pak patří reklamní agentuře Médea. Zbytek podílu patří samotnému Soukupovi. 

„Po oznámení politických ambicí pana ředitele jsme se rozhodli, že už se na tom příběhu nechceme podílet,“ řekl Deníku N vysoce postavený zdroj blízký čínské společnosti CEFC Europe. A nebyl jediný, kdo tuto zprávu serveru potvrdil. Soukup sám se k dotazu nechtěl vyjadřovat. 

Původní text ZDE

Jak následně uvedl zdroj z vydavatelství, Soukup nyní spekuluje, že by si podíly od Číňanů odkoupil. Ve hře je však i to, že podíly čínského investora odkoupí jiný investor, dojde ke koupi celého mediálního impéria nebo k nástupu konkurzního správce. Mediální skupina se totiž podle výroční zprávy za předloňský rok topí v dluzích. 

K Jaromíru Soukupovi se v nejnovějším rozhovoru na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil i řeporyjský starosta a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný. Nejprve se vyjádřil k tomu, jak jej Soukup veřejně poslal „do prdele“, když Novotný pravil, že byl vyhozen z Barrandova kvůli Soukupově partnerce Kateřině Brožové. 

„My si to dávno vyříkali. Ono ani nebylo moc co. Mirkovi Soukupovi mohu jen pogratulovat, že se snad pro rány boží definitivně zbavil té predátorky, a popřát mu hodně štěstí v osobním, obchodním i politickém životě. Nemyslím, že má ambice stát se europoslancem či ministrem. Je to hráč a chce být více respektován. Jinak to, že bude konkurovat Okamurovi, mě šíleně baví a opět mi, obrazně řečeno, stojí to péro nad představou, jak nadšeně líčí své plány během natáčení Okamurovi, který určitě dělá před Soukupem, jak je to skvělý nápad, ale v reálu už přemýšlí, jak to Soukupovi elegantně rozmluvit. On totiž elektorát SPD je tvořen z 94 procent právě publikem TV Barrandov, prostě se to prolíná, nebudu to rozebírat zeširoka, třeba Česká televize nemá mezi diváky voliče SPD ani jednoho, stejně jako Parlamentní listy nemají mezi čtenáři žádné diváky České televize, která vysílá nejserióznější zpravodajství v zemi, média pro pablby na mentální úrovni o řády nižších primátů a možná prvních primitivních sběračů pazourků jsou jinde,“ poznamenal Novotný.

Původní text ZDE

„Já mám Mirka rád. Nerozumím tomu, co poslední dva roky dělá, nedává mi to smysl jako synkovi židovského obchodníka, ale je to jeho televize a Mirka mám celkem rád, stejně jako jsem na Barrandově nechal několik spolupracovníků, kterých si lidsky i profesně mimořádně vážím. Já bych mu fakt přál, aby fakt byl v pohodě a měl nějaký obchodní plán, kterým to celé zachrání. A přál bych mu štěstí v osobním životě. Víte, on mě kdysi naučil vyjednávat. Stranou toho, jaký je pro někoho moderátor nebo kormidelník televizní skupiny, je to výborný advokát, což se o něm málo ví. Já nejsem z těch hovad, kteří na něm vidí jen to špatné, a to mi věřte, že ve mně nějaká hořkost zůstala. Ale určitě ne z toho, že mě měl vyhodit z Barrandova, jak si naivně myslí šimpanzi zásobující vaše diskuse pod článkem, a mně to vůbec nevadí. Být vyhozen z Barrandova je něco, co prožili už skoro úplně všichni, kdo v této zemi pracují v soukromých televizích. Mě Soukup vyhodil jen ‚technicky‘, vyhodit mě musel a protože musel, jinak by mě, myslím, nevyhodil, tak já se na něj nezlobím, a teď před vámi klidně vytočím jeho mobil a normálně se pozdravíme a uvidíte, že se mě zeptá, jak se mám, a já jeho. Sovy nejsou, čím se zdají být, říká se v Twin Peaks. Ale to vašim čtenářům co? To vašim čtenářům říkat nebudeme. A proč jim to říkat nebudeme? Protože by tomu rozuměli asi tak stejně, jako bychom na ně mluvili finsky,“ dodal Novotný v rozhovoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…