Konec pandemie! Je den svobody! Němcům lezou krkem koronavirová opatření

01.08.2020 19:21

Někteří Češi, Moravané a Slezané dávají najevo, že už mají dost vládních opatření přijatých ve jménu boje s nemocí covid-19. Roztrpčeni byli v poslední době především obyvatelé Moravskoslezského kraje. Zdá se však, že protikoronavirová opatření lezou krkem nejen Čechům, nýbrž i řadě Němců. V Berlíně proti koronavirovým opatřením protestovaly tisíce lidí.

Konec pandemie!  Je den svobody!  Němcům lezou krkem koronavirová opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Do ulic Berlína vyrazili naštvaní Němci, kteří už nechtějí nosit roušky na obličeji a zajídá se jim řídit se i dalšími opatřeními. V ulicích hlavního města Německa se sešlo na 20 tisíc lidí. Bez masek a bez rozestupu. Ve jménu svobody. O protestech informuje server deníku Bild, server magazínu Focus a další německá média.

Demonstrace proběhla pod heslem „Konec pandemie, nastává den svobody“.

Policie monitorovala situaci a po čase vyzvala demonstranty, aby sešlost ukončili, protože nedodržují nařízené rozestupy a nenosí masky. Demonstrantům se také dostalo varování, že by mohli být stíháni pro porušení koronavirových opatření. Lidé se poté začali rozcházet, ale část demonstrantů v ulicích města dál protestovala.

V Německu, stejně jako v Česku, v posledních dnech opět začínají počty lidí s prokázaným koronavirem narůstat a úřady mají obavy z nástupu druhé vlny epidemie.

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn na Twitteru napsal, že ani v časech koronakrize neupírá lidem právo demonstrovat, ale zdůraznil, že nařízení hygieniků respektovat musí.

„Ano, demonstrovat musí být možné i v časech koronakrize. Ale ne takto. Dodržování rozestupů, hygienická pravidla a nošení masek slouží k ochraně zdraví nás všech. Takže se k sobě chovejme s úctou,“ požádal ministr své spoluobčany na Twitteru.

Ministr Spahn reaguje na demonstraci v Berlíně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…