Konec schovávání krajů. Nastane generální audit jejich hospodaření

03.06.2012 12:47

Podle šéfa Asociace krajů Michala Haška jde v případech korupce v krajích o excesy jednotlivců. Také předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová si stojí za názorem, že většina politiků svou práci dělá dobře. Vítá ovšem zájem o financování krajů a doufá, že nastane jakýsi generální audit.

Konec schovávání krajů. Nastane generální audit jejich hospodaření
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

"Přišlo mi smutné, že se teď s ODS vzájemně napadáme," řekl v nedělních Otázkách Václava Moravce Hašek ke sporu "Kdo má víc papalášů?", jak vzájemné svalování viny za korupci v krajích ze strany ODS a ČSSD otitulkovala Česká televize. "Je to politický folklór před volbami. A to přesto, že sdílíme v některých krajích tyto problémy v koalicích. Proto je třeba sednout si k jednomu stolu a vysvětlit, že jde jen o excesy jednotlivců, nikoliv o promyšlený systém korupce, jak to někdy média prezentují."

"Myslím si, že případ pana doktora Ratha upoutá velkou centrální pozornost na to, jak kraje fungují," poznamenala Němcová. Dosud se prý podle ní kraje schovávaly, což způsobilo toto nejasné financování. "Předpokládám, že teď nastane jakýsi společenský audit, daleko větší dohled na to, jak to funguje. Doteď se to prostě nějak zaplnilo a nějak schovalo. Předpokládám, že nastane jakési generální obrácení každé koruny v krajích a lidé, kteří tam nemají být, že tam už dál nebudou."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…