Konkurz firmy "piráta silnic" Trpišovského zrušil Vrchní soud

23.03.2012 18:58

Vrchní soud zrušil konkurz firmy HRBS, o němž rozhodl minulý rok pražský městský soud. Podle věřitelů dluží firma téměř dvě stě milionů, insolvenční správkyně však potvrdila dluh o sto třináct milionů nižší. Předsedou představenstva firmy HRBS je nechvalně proslulý pirát silnic Aleš Trpišovský.

Konkurz firmy "piráta silnic" Trpišovského zrušil Vrchní soud
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V insolvenčním řízení se firma stavební firma HRBS ocitla 14. března 2011 po návrhu společnosti CZO Morava, Rozsudek o konkurzu městský soud vydal až 14. února 2012. Firma se odvolala proti rozhodnutí soudu o konkurzu a o nepovolení reorganizace podniku.

Podle insolvenční správkyně Gabriely Jandové se do řízení přihlásilo celkem 53 věřitelů se 115 pohledávkami za 128,2 milionů korun.

Pohledávky za 113 milionů však podle Jandové neexistují. Podle informací ze zprávy, kterou přednesla na schůzi věřitelů v půlce února, již loni podnik ve finanční krizi propustil všechny své zaměstnance.

Firma HRBS se zabývala stavebními pracemi, jako jsou výstavby pozemních budov a objektů, inženýrských sítí apod. Předsedou představenstva je „proslulý“ Aleš Trpišovský, který koncem roku 2010 vytlačil z dálnice vůz mladé řidičky, které se jen zázrakem nic nestalo.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jhe

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…