Kontakty Petra Dvořáka. Opravdu dlouhá chapadla, mnozí raději mlčí. Bobošíková vysvětlila hon na Lipovskou

27.05.2021 17:59

Jana Bobošíková z Institutu svobody a demokracie dál upozorňuje na údajný střet zájmů generálního ředitele České televize Petra Dvořáka. Naposledy Dvořákovo chování srovnala s ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem, který kvůli nesrovnalostem v majetkovém přiznání odstoupil. „Není Petr jako Petr,“ prohlásila Bobošíková a znovu upozornila na spojení Dvořáka, firmy Gopas a PPF.

Kontakty Petra Dvořáka. Opravdu dlouhá chapadla, mnozí raději mlčí. Bobošíková vysvětlila hon na Lipovskou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

„Není Petr jako Petr. A není střet zájmů jako střet zájmů. V případě ředitele České televize Petra Dvořáka a ministra zdravotnictví Petra Arenbergera to platí dvojnásob,“ tvrdí Bobošíková na Facebooku.

Anketa

Odvádí Hana Lipovská dobrou práci coby členka Rady ČT? (Ptáme se od 26. 5. 2021)

95%
hlasovalo: 19758 lidí

Ta upozornila na spojení Petra Dvořáka s Ladislavem Bartoníčkem z PPF a jejich společnou právní kanceláří BBH. „Chapadla vedení České televize a PPF, které používají stejnou právní kancelář BBH, jsou silná a dlouhá. Představují skutečnou oligarchickou chobotnici, před jejíž silou se mnozí skloní. Proto si uděláme výlet do právnického světa, kde byste očekávali odbornost, diskrétnost a odvahu. Že tomu tak vždy není, se přesvědčila Hana Lipovská z Rady České televize,“ pokračuje Bobošíková.

Radní Hana Lipovská podle Bobošíkové již několik měsíců předkládá veřejnosti a Radě České televize pádné argumenty o střetu zájmů generálního ředitele České televize Petra Dvořáka. „Dvořák je ve střetu zájmů minimálně ze dvou důvodů. Za prvé spoluvlastní firmu Gopas spolu s šéfem PPF Ladislavem Bartoníčkem, a přitom sama PPF vlastní dvě konkurenční televize. Za druhé ředitel Petr Dvořák kupuje služby u firmy Gopas, kterou spoluvlastní,“ vysvětluje Bobošíková.

Členové Rady ČT se ale podle ní bojí veřejně takto situaci pojmenovat. „Patrně ještě nepochopili, že byli zvoleni, aby chránili zájmy veřejnosti a řídili se vlastním úsudkem. Jedná se tak o alibismus a strach z vyslovení vlastního názoru,“ má jasno Bobošíková, že by členové Rady ČT nemuseli čekat na vyjádření právníků.

Ti navíc podle Bobošíkové mají strach ze silné BBH, a proto nechtějí být do této kauzy zataženi. „Advokáti vědí, že paragrafy jsou křivé, a proto jsou obzvlášť opatrní. Svůj názor prý klidně vysloví, ale ve strachu před mocí ČT, PPF a BBH se pod to nepodepíší. S Hanou Lipovskou přitom souhlasí,“ tvrdí Bobošíková a chválí svoji kolegyni z Institutu svobody a demokracie.

„Lipovská je v Radě ČT nejmladší, nejmenší a navíc žena, ale nevzdala se a našla právníka zvučného jména, který je nejen erudovaný, ale hlavně se nebojí. Doc. Zdeněk Koudelka tvrzení Hany Lipovské o střetu zájmů generálního ředitele ČT Petra Dvořáka jednoznačně podpořil. Navíc Koudelka upozorňuje na fakt, že ředitel Dvořák nepodal majetkové přiznání, čímž také porušil zákon o střetu zájmů,“ říká Bobošíková na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…