Konvička je magor, sdělil J. X. Doležal. Ale...

20.08.2015 12:32

Kontroverzní novinář Jiří X. Doležal je velmi kritický k petici českých akademiků, kteří varují před šířící se xenofobií v naší společnosti. Říká, že je špatně, když akademická obec volá po vyloučení některých názorů z diskuse o migrační vlně. Martin Konvička je dle něj sice magor, prostor k vyjádření by mu však měl zůstat.

Konvička je magor, sdělil J. X. Doležal. Ale...
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

Petice vědců, která vyzývá k toleranci k uprchlíkům a k tišení emocí s uprchlickou vlnou spojených, je v dnešní situaci dle Doležala k ničemu. Novinář poukazuje na to, že řecké ostrovy jsou přelidněné uprchlíky, srbsko-maďarská hranice se opevňuje novou železnou oponou, do Německa už letos dorazilo tři sta tisíc uprchlíků, v Česku je jich denně zadrženo několik desítek, jihomoravská samospráva horečně posiluje kapacity ubytoven pro imigranty, Německo zcela vážně hovoří o obnovení hraničních kontrol a česká vláda se připravuje nasadit k ostraze jižních hranic, odkud uprchlíci přicházejí, armádu. V takové situaci není dle Doležala čas na etická prohlášení, nýbrž na přípravu krizových plánů.

Podle Doležala rovněž není dobře, když akademická obec volá po vyloučení některých názorů z diskuse. „Ano. My všichni, kteří máme z uprchlické vlny zcela racionální, odůvodněný a fakty podložený strach, bychom také byli rádi, kdyby nás reprezentoval někdo jako Václav Havel. Alespoň trochu souvisle zde ale říká argumenty proti uprchlické vlně jediný Martin Konvička, takže je naprosto v pořádku, že dostává prostor, přestože je to magor. Protože bez tohoto magora by protinázor nezazněl vůbec,“ myslí si novinář Reflexu.

Celý komentář ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…