Konzervativní Akce D.O.S.T.: Je správné, že Klaus ve volbách nekandiduje

30.08.2013 12:40

Konzervativní Akce D.O.S.T. označila rozhodnutí Václava Klause nekandidovat v předčasných volbách za správné.

Konzervativní Akce D.O.S.T.: Je správné, že Klaus ve volbách nekandiduje
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Michal Semín

„Václav Klaus ve středu zveřejnil své rozhodnutí nekandidovat za žádnou ze stávajících ani vznikajících politických stran v předčasných parlamentních volbách. Ve svém prohlášení k této věci zmiňuje velké množství politických jednání, která jeho rozhodnutí předcházela a která vyvolala nejrůznější mediální spekulace. Jelikož se vedení Akce D.O.S.T. řady  těchto jednání účastnilo a je tedy informováno o některých podrobnostech, musí v jejich světle hodnotit uvedené rozhodnutí jako správné, ba jediné možné,“ uvedli předseda a místopředseda Akce D.O.S.T. Michal Semín a Petr Bahník.

Lobbistické hry

„Konstatujeme to navzdory smutné skutečnosti, které si je ostatně sám Václav Klaus dobře vědom, že tímto krokem budou zklamána nemalá očekávání mnoha lidí, politických skupin i značné části české veřejnosti. Během jednání v průběhu uplynulých dní se jasně ukázala ochota řady jejich odpovědných účastníků překlenout ideové rozdíly i partikulární zájmy a spolupracovat na společném díle, což Václav Klaus ve svém prohlášení výslovně ocenil. V blízkosti tohoto integračního procesu však kroužily i síly, které bohužel podobnou velkorysost postrádaly a sledovaly jen své úzce vymezené cíle. I tento faktor nepochybně ovlivnil konečné rozhodnutí Václava Klause, jenž, jako nejvýraznější česká pravicová osobnost, rozhodně nehodlá být nástrojem lobbistických her,“ vysvětlují Semín s Bahníkem.

Přímá kandidatura Václava Klause by podle Akce D.O.S.T. samozřejmě představovala ve volbách zásadní devízu, avšak subjekt, který by měl vzejít z dosud probíhajících integračních jednání, musí být připraven jít do letošních předčasných voleb i bez ní.

Musí se jít do voleb i bez Klause

„Aby totiž, navzdory škodolibé levici, krátkozrakým politikářům i knížecí pravdolásce, mohl hlas autentické pravice v naší zemi alespoň zaznít. Je toho svrchovaně zapotřebí. A je dobře, že Václav Klaus vyjádřil takové snaze své sympatie i ochotu explicitně ji podpořit. Zůstává tak tím, čím už dlouhý čas je. Neformálním vůdcem politiky konzistentně pravicové, hodnotově konzervativní a národní,“ dodávají klausovci.

Akce D.O.S.T. postoj Václava Klause prý plně chápe, respektuje a vlastním způsobem následuje. Podpoří možný integrační subjekt i případné angažmá svých členů a příznivců v něm, ale také každou jinou politickou aktivitu hájící tradiční hodnoty, občanská práva a národní zájmy České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…