Koronavirus posílá učitele do karantény, někde nezačne školní rok včas

30.08.2020 22:11

Další školy kvůli koronaviru odkládají začátek školního roku. Důvodem je to, že se nemoc šíří mezi učiteli, jejichž kolegové pak také musí mířit do karantény. Píše o tom server Tn.cz.

Koronavirus posílá učitele do karantény, někde nezačne školní rok včas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Jak server uvádí, přibližně pět školských zařízení již začátek školního roku odložilo – právě kvůli koronaviru. Jde například o ZŠ Horní Moštěnice na Přerovsku či ZŠ Pečky v okrese Kolín. „Všichni zaměstnanci školy přecházejí do karantény," informoval ředitel školy Luboš Zajíc na oficiálním portálu. Výuka ve škole tak tento týden vskutku nezačne.

A to ani ve Sportovním gymnáziu Kladno, kde je rovněž celý pedagogický sbor v karanténě. Situace zkomplikovala i ústní maturitní zkoušky, které se 2. září rovněž neuskuteční.

Začátek školního roku bude odsunut i v ZŠ Na Výsluní v Uherském Brodu či v Základní škole a mateřské škole J. A. Komenského Nivnice.

Kromě toho byl koronavirus potvrzen také u rektora Masarykovy univerzity v Brně Martina Bareše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hurá, Koudelka povýšil. Radost v TOP 09. Ale pak zaznělo: „Hvězdy nejsou zadarmo.“

19:00 Hurá, Koudelka povýšil. Radost v TOP 09. Ale pak zaznělo: „Hvězdy nejsou zadarmo.“

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka po roce opět povýšil. Ve středu jej pre…