Korte navrhuje, ať kandidáty TOP 09 vybere kníže. Jinak se uhádáme, dodává

13.08.2013 10:44

Poslanci budou příští týden hlasovat o rozpuštění sněmovny, předčasné volby jsou na spadnutí. Strany tak musí rychle začít připravovat volební kampaň a v časové tísni také zvolit sestavy kandidátek. Pražská TOP 09 v čele s Danielem Kortem se bojí dohadování, zájemců je prý hodně, míst málo.

Korte navrhuje, ať kandidáty TOP 09 vybere kníže. Jinak se uhádáme, dodává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

O způsobu, jak vytvořit kandidátky, bude v úterý jednat v Praze celostátní vedení TOP 09, informuje o tom server Novinky.cz a deník Právo. Podle místopředsedy strany Miroslava Kalouska to nebude lehká práce, protože uchazečů je hodně. "Je více kvalitních osobností, než je míst na kandidátce," řekl.

Přetlak v Praze

Největší přetlak je prý v hlavním městě. Podle místopředsedy pražské organizace Daniela Korteho je 90 zájemců, listina má přitom jen 24 míst. Jeho řešením, jak předejít sporům, je, že kandidáty navrhne přímo předseda Karel Schwarzenberg. "Jinak se uhádáme k smrti. Vzhledem k tomu, že je válečný stav, musí být nastoleno stanné právo a demokracie suspendována," řekl s nadsázkou Korte.

PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky

Podle Práva se do voleb za TOP 09 chystají lékaři, kterým se dříve podařilo do sněmovny dostat z nevolitelných míst díky kroužkování. Sestavování kandidátek TOP 09 ztěžuje také to, že se musí na obsazení dohodnout s hnutím STAN.

Šéf poslanců TOP 09 a STAN Petr Gazdík uvedl, že už si schválili krajské lídry, které na kandidátkách doplní výraznými osobnostmi. "Ty pak předloží ke schválení Výkonnému výboru TOP 09. Pokud se neshodnou, tak o tom rozhodne duo Kalousek–Gazdík, a když ani ti se neshodnou, tak rozhodne Karel Schwarzenberg," dodal pro Právo Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…